Σάββατο, 10 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κλασσική σπανακόπιτα εμπλουτισμένη με πολλά χόρτα και μυρωδικά

27/04/2021
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Φρέσκα λαδερά φασολάκια με πατάτες
0
SHARES
Share on Facebook

Συστατικά:

1/2 κιλό φύλλο έτοιμο χωριάτικο κιχί
​1/2 κιλό φρέσκο σπανάκι
1/2 κιλό διάφορα χόρτα ραδίκια, ζοχοί, καυκαλήθρες, λάπατα, τσουκνίδες, παπαρούνες
1/3 φλ. λάδι
2 φλ. τριμμένο κρεμμύδι ξερό
1 φλ. κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 πράσο ψιλοκομμένο – μόνο το άσπρο μέρος του (προαιρετικά)
1/2 φλ. ψιλοκομμένος άνηθος
1/2 φλ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
3/4 φλ. ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
1 μικρό κουτάκι σόδα

Οδηγίες:

Πλένουμε καλά και καθαρίζουμε το σπανάκι και τα χόρτα.

Τα ζεματίζουμε και τα βάζουμε να στραγγίξουν σε τρυπητό. Βάζουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα να ζεσταθεί.

Σοτάρουμε ελαφρά τα δύο κρεμμύδια και το πράσο.

Προσθέτουμε το σπανάκι, τα χόρτα, τον άνηθο, το μαϊντανό, και το αλατοπίπερο.

Ανακατεύουμε και βγάζουμε από τη φωτιά.

Λαδώνουμε ελαφρά το ταψί του φούρνου και στρώνουμε τα μισά φύλλα αλείφοντας τα ένα ένα με ελαιόλαδο.

Απλώνουμε επάνω τη γέμιση, πασπαλίζουμε με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και στρώνουμε από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα, λαδώνοντας τα πάλι ένα ένα.

Χωρίζουμε την πίτα σε κομμάτια.

Αλείφουμε με όσο ελαιόλαδο περίσσεψε και ψήνουμε στους 200 ο C για περίπου ένα τέταρτο.

Βγάζουμε από το φούρνο και την περιχύνουμε με σόδα.

Ξαναβάζουμε στο φούρνο, ώσπου να ροδίσει καλά η επιφάνεια της 45′ περίπου.

Αν γίνει με σπιτικό φύλλο, στρώνουμε τέσσερα φύλλα κάτω κι απλώνουμε επάνω τη μισή γέμιση.

Στρώνουμε άλλα δύο φύλλα και απλώνουμε την υπόλοιπη γέμιση.

Τελειώνουμε στρώνοντας τέσσερα φύλλα στην επιφάνεια. Ψήνουμε για μια ώρα στους 200 C.

Πηγή: gourmed.gr

Previous Post

Γεμιστές ντομάτες και πιπεριές

Next Post

Χταποδάκι γιουβέτσι

Next Post
Φρέσκα λαδερά φασολάκια με πατάτες

Χταποδάκι γιουβέτσι

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ