Υλικά
Γιγαντες
Ελαιολαδο 1 ποτήρι
Κρεμμυδι 3 ξερά ψιλοκομμένα
Σκορδο 3 σκελίδες
Ντοματα 3 ώριμες τριμμένες
Πελτές Ντομάτας 1 κουταλιά της σούπας αραιωμένο σε ένα ποτήρι νερό
Αλατι
Πιπέρι
Πιπέρι κόκκινο
Δυοσμος ξερό
Εκτέλεση
Οι συγκεκριμένοι γίγαντες Πρεσπων που χρησιμοποίησα εγώ δεν θέλουν από βραδύς να μουλιάσουν άλλα εάν έχετε διαφορετικούς τους βάζετε από βραδύς στο νερό. Την επόμενη τα βάζουμε στην κατσαρόλα με νερό να βράσουν στο χαμηλό να μαλακώσουν. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο,ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, 3 σκελίδες σκόρδο και τα αχνίζουμε. Ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες,τον πελτέ αραιωμένο σε ένα ποτήρι νερό, αλάτι,μαυροπίπερο, κόκκινο πιπέρι, δυόσμο ξερό και το αφήνουμε να δέσει στο χαμηλό. Στην συνέχεια τοποθετούμε τους γίγαντες στο ταψί, ρίχνουμε το μείγμα της σάλτσας πάνω τους και τα ανακατεύουμε, τέλος ρίχνουμε και το νερό που έβρασαν οι γίγαντες και το τοποθετούμε στο φούρνο. Ελέγχουμε εάν χρειάζεται νερό την κατά την ώρα ψησίματος!
Συνταγή/Εκτέλεση/Φωτογραφία από την Tzeni Tsanaktsidou – daddy-cool.gr