Μπισκότα με φιστίκια Αιγίνης

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά:

  • 250 γρ. βούτυρο αγελαδινό, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 140 γρ.καστανή ζάχαρη
  • 2βανίλιες
  • 1πρέζα αλάτι
  • 400 γρ.αλεύρι μαλακό Νο 2
  • 100 γρ.φυστίκια Αιγίνης, τριμμένα

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάζουμε τη ζύμη. Βάζουμε στο μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν
  2. Προσθέτουμε τις βανίλιες, το αλάτι, το αλεύρι και τα φυστίκια και χτυπάμε για άλλα 2-3 λεπτά μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη
  3. Ανοίγουμε τη ζύμη με πλάστη, ανάμεσα σε δύο κομμάτια λαδόκολλα, σε πάχος μισό δάχτυλο
  4. Κόβουμε μπισκότα με κουπάτ ή ποτήρι και τα απλώνουμε σε ένα ταψί όπου έχουμε στρώσει λαδόκολλα
  5. Ψήνουμε τα μπισκότα για 15-17 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα στους 180°C και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά

Πηγή: alevri.com

Μοιραστείτε το άρθρο