Μανιταρόσουπα 

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά

  • 1 κιλό μανιτάρια
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • Άνηθος
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • Λεμόνι
  • 1 ποτήρι νερό
  • Μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια και βάζουμε σε κατσαρόλα να βράσει το νερό. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα μανιτάρια και το κρεμμύδι, αλατίζουμε, ανακατεύουμε κι αφήνουμε να μειωθούν σε όγκο, βγάζοντας στην κατσαρόλα το νόστιμο ζουμί τους. Όταν έχουν μειωθεί σε όγκο προσθέτουμε ψιλοκομμένο άνηθο, νερό και αν θέλουμε λίγο μοσχοκάρυδο κι αφήνουμε να βράσουν 15-20 λεπτά.

Μετά δοκιμάζουμε στο αλάτι και προσθέτουμε πιπέρι, αν θέλουμε.

Στη συνέχεια έχουμε 3 επιλογές:

1) Σερβίρουμε και τρώμε τη σούπα όπως είναι

2) Τη ρίχνουμε στο μπλέντερ να γίνει βελουτέ

3) Κρατάμε όσες κουταλιές μανιτάρια θέλουμε, πολτοποιούμε στο μπλέντερ την υπόλοιπη σούπα και μετά την ανακατεύουμε με τα μανιτάρια που κρατήσαμε

Φωτογραφία:   modeliciousbites.blogspot.com

Πηγή: ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ –ΑΛΑΔΩΤΑ

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Μανιταρόσουπα

1 λεπτά ανάγνωσης

Τι θα χρειαστείτε:

400 γραμμάρια μανιτάρια
1 φλιτζάνι τσ. φρέσκο κρεμμυδάκι
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 κ.σ ελαιολαδο
1 φλιτζάνι τσ. γάλα φρέσκο (χλιαρό)
2 φιτζανια τσ. νερό
1 κ.σ αλεύρι
1 κ.γ κόφτο αλάτι
½ κ.γ μοσχοκάρυδο
¼ κ.γ φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τι θα κάνετε: 

Κόβετε τα μανιτάρια σε φέτες ή κύβους σε ό,τι μέγεθος σας αρέσει.

Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε τα μανιτάρια με το φρέσκο και το ξερό κρεμμύδι, για 10 λεπτά.

Στη συνέχεια σκορπίζετε πάνω στα μανιτάρια το αλεύρι, ανακατεύετε καλά και ρίχνετε το χλιαρό γάλα και ξανά ανακατεύοντας.

Προσθέτετε τα δυο φλιτζάνια νερού, ανακατεύετε κι αφήνετε να πάρει μια βράση και στο τέλος προσθέτετε το αλάτι, το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι.

Αφήνετε σε χαμηλή φωτιά 5-10′ ανακατεύοντας μερικές φορές.

Συνταγή: sintagespareas.gr

 

Μοιραστείτε το άρθρο