Για το μπιφτέκια λαχανικών θα χρειαστείτε
- 1 φλιτζ. βρασμένα φασόλια λευκά ή κόκκινα
- 1 καρότο
- 1/2 κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
- 3 μικρές πατάτες
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 1 φλιτζ. καλαμπόκι
- 7 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
- 1/2 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
- λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι και πιπέρι
- ρίγανη
Εκτέλεση
1 Μουλιάζετε αποβραδίς τα φασόλια σε κρύο νερό. Το πρωί τα πλένετε καλά και τα βράζετε σε άφθονο νερό μέχρι να μαλακώσουν πολύ καλά.
2 Καθαρίζετε τις πατάτες και τα καρότα, τα βράζετε μέχρι να μαλακώσουν και να λιώνουν με το πιρούνι (καλύτερα τα καρότα βάλτε τα να βράσουν πριν από τις πατάτες).
3 Χτυπάτε στο μούλτι όλα τα υλικά μαζί με τα μπαχαρικά και με 1-2 κουταλιές σούπας τριμμένη φρυγανιά.
4 Αφού κρυώσει το μίγμα, εκτός ψυγείου, με ελαφρά αλευρωμένες παλάμες, πλάθετε κεφτεδάκια με τα χέρια μας και τα περνάτε πάλι από τη φρυγανιά.
5 Τα βάζετε σε λαδόκολλα (αντικολλητικό χαρτί) στο ταψί και στο φούρνο στο γκριλ στους 200 °C για 30 λεπτά περίπου ανάλογα με το φούρνο.
Πηγή: mydiatrofi.gr