Μυζηθροπιτάκια

1 λεπτά ανάγνωσης

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη:

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3 αβγά

125 γραμμ. ζάχαρη

400 ml γάλα

1/2 φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο

3 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ

Για τη γέμιση:

1 κιλό ανάλατη μυζήθρα

4 κρόκους αυγών

1 φλιτζάνι μέλι

λίγη κανέλα

1 αβγό για την επιφάνεια

άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Παρασκευή της ζύμης :

Ανακατεύουμε το βούτυρο, το γάλα, τα αβγά και τη ζάχαρη και προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει απαλή ζύμη που ξεκολλάει από τα χέρια. Αν χρειάζεται, προσθέτουμε αλεύρι. Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους μισού εκατοστού περίπου. Κόβουμε δισκάκια με διάμετρο 8 εκ.

Γέμιση :

Βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά της γέμισης και ανακατεύουμε. Βάζουμε στο κέντρο κάθε κομματιού ζύμης μία γεμάτη κουταλιά από το μείγμα. Διπλώνουμε τα φύλλα και πιέζουμε τις άκρες με ένα πιρούνι για να κολλήσουν. Βάζουμε τα πιτάκια σε ένα ταψί. Χτυπάμε τα αβγά με 2-3 κουταλιές νερό και αλείφουμε τα πιτάκια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για περίπου 30 λεπτά. Αφού κρυώσουν, τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Πηγή: sidages.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Μυζηθροπιτάκια

1 λεπτά ανάγνωσης

υλικά

240γρ ξυνόγαλα

60γρ ελαιόλαδο

1 αυγό

500γρ φαρινάπ

400γρ ξινομυζήθρα

500γρ ανθότυρο

μισό ματσάκι μυρώνια

1 κουταλάκι αλάτι

πιπέρι

1 κρόκο

2-3 κουταλιές γάλα

εκτέλεση
Ανακατεύετε σ’ ένα μεγάλο μπολ, το ξυνόγαλα, το ελαιόλαδο  και το αυγό.
Προσθέτετε λίγο – λίγο το αλεύρι και ξεκινάτε να ανακατεύετε με το χέρι σας και να  ζυμώνετε μαλακά μέχρι να σχηματιστεί μία μαλακιά  μπάλα.

Ψιλοκόβετε τα μυρώνια και θρυματίζετε μ’ ένα πιρούνι τα τυριά. Ανακατεύετε τα τυριά με τα μυρώνια.

Παίρνετε κομμάτια  από τη ζύμη και τα ανοίγετε σε λεπτά φύλλα με τον πλάστη.

Κόβετε στρογγυλά κομμάτια  μ’ ένα ποτήρι, τα γεμίζετε με λίγη γέμιση και τα κλείνετε.

Τα πιέζετε γύρω γύρω με το πιρούνι για να κλείσουν καλά. Μπορείτε να φτιάξετε πιτάκια σε ότι σχήμα θέλετε.

Τα βάζετε σε ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί, τα αλείφετε με κρόκο ανακατεμένο με λίγο γάλα και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για περίπου 20 λεπτά.

Πηγή: pepiskitchen.blogspot.gr

Μοιραστείτε το άρθρο