Τούρτα μήλου με σαντιγί και καβουρδισμένα αμύγδαλα

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά

  • 4 αυγά
  • 1 κουταλιά σούπας κονιάκ
  • 1 βιτάμ μικρό
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι
  • 1 κουταλάκι γλυκού μπαίκιν πάουντερ
  • 300 γραμ. μήλα
  • 300 γραμ. σαντιγύ
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού αμύγδαλα καβουρδισμένα και ψιλοκομμένα

Διαδικασία

Βήμα 1 Καθαρίζουμε τα μήλα και τα τρίβουμε στον τρίφτη του κρεμμυδιού μέσα σε λεκάνη.

Βήμα 2 Ρίχνουμε το 1 φλιτζάνι ζάχαρη και τα ανακατεύουμε.

Βήμα 3 Λιώνουμε ελαφρά το βούτυρο, αλείφουμε ένα μικρό ταψί και το υπόλοιπο το ανακατεύουμε με τα μήλα.

Βήμα 4 Γυρίζουμε κατόπιν τον πολτό στο ταψί και τον ισιώνουμε.

Βήμα 5 Χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα.

Βήμα 6 Χτυπάμε ξεχωριστά του κρόκους και τους ενώνουμε με τη μαρέγκα.

Βήμα 7 Προσθέτουμε στη σειρά : τη ζάχαρη, το κονιάκ, τη μπαίκιν και λίγο – λίγο το αλεύρι, ανακατεύουμε όλα μαζί να γίνουν ένα μίγμα και το στρώνουμε πάνω από τον πολτό του μήλου.

Βήμα 8 Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο 40 λεπτά.

Βήμα 9 Αφήνουμε να κρυώσει και το γυρίζουμε ανάποδα σε στρογγυλή πιατέλα.

Βήμα 10 Στρώνουμε σε όλη την επιφάνεια τη σαντιγύ και πασπαλίζουμε με καβουρδισμένα αμύγδαλα.

Πηγή: miam.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Τούρτα μήλου με σαντιγί και καβουρδισμένα αμύγδαλα

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά

  • 4 αυγά
  • 1 κουταλιά σούπας κονιάκ
  • 1 βιτάμ μικρό
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι
  • 1 κουταλάκι γλυκού μπαίκιν πάουντερ
  • 300 γραμ. μήλα
  • 300 γραμ. σαντιγύ
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού αμύγδαλα καβουρδισμένα και ψιλοκομμένα

Διαδικασία

Βήμα 1 Καθαρίζουμε τα μήλα και τα τρίβουμε στον τρίφτη του κρεμμυδιού μέσα σε λεκάνη.

Βήμα 2 Ρίχνουμε το 1 φλιτζάνι ζάχαρη και τα ανακατεύουμε.

Βήμα 3 Λιώνουμε ελαφρά το βούτυρο, αλείφουμε ένα μικρό ταψί και το υπόλοιπο το ανακατεύουμε με τα μήλα.

Βήμα 4 Γυρίζουμε κατόπιν τον πολτό στο ταψί και τον ισιώνουμε.

Βήμα 5 Χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα.

Βήμα 6 Χτυπάμε ξεχωριστά του κρόκους και τους ενώνουμε με τη μαρέγκα.

Βήμα 7 Προσθέτουμε στη σειρά : τη ζάχαρη, το κονιάκ, τη μπαίκιν και λίγο – λίγο το αλεύρι, ανακατεύουμε όλα μαζί να γίνουν ένα μίγμα και το στρώνουμε πάνω από τον πολτό του μήλου.

Βήμα 8 Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο 40 λεπτά.

Βήμα 9 Αφήνουμε να κρυώσει και το γυρίζουμε ανάποδα σε στρογγυλή πιατέλα.

Βήμα 10 Στρώνουμε σε όλη την επιφάνεια τη σαντιγύ και πασπαλίζουμε με καβουρδισμένα αμύγδαλα.

Πηγή: miam.gr

Μοιραστείτε το άρθρο