Για τα νηστίσιμα μπισκότα με ταχίνι θα χρειαστείτε
- 225 γρ. ταχίνι
- 135 γρ. ζάχαρη καστανή
- 125 γρ. φρέσκος χυμός πορτοκαλιών
- 10 γρ. ξύσμα πορτοκαλιού
- 15 γρ. κονιάκ
- 280 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 180 γρ. αμύγδαλα λευκά, ψιλοτριμμένα στο μούλτι σε σκόνη
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο μας στους 160 βαθμούς με αντιστάσεις και στρώνετε με λαδόκολλα 2 μεγάλα ταψιά.
Με το μίξερ στη μεσαία ταχύτητα ανακατεύετε το ταχίνι, με τη ζάχαρη, το χυμό και το κονιάκ για 5′ περίπου.
Προσθέτετε το αλεύρι, το ξύσμα, την αμυγδαλόσκονη και το μπέικιν πάουντερ και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ και δουλεύετε τη ζύμη με τα χέρι, μέχρι να γίνει μαλακή και εύπλαστη.
Την πλάθετε σε μπαλίτσες με μέγεθος περίπου καρυδιού, τις οποίες τοποθετείτε στα ταψιά.
Τις πιέζετε με το κάτω μέρος ενός ποτηριού ώστε να γίνουν επίπεδες.
Ψήνετε τα μπισκότα για 25′ περίπου, μέχρι να ροδίσουν όμορφα.