Παρασκευή, 4 Ιουλίου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τηγανητό ρύζι με λαχανικά και γαρίδες

20/04/2021
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Σκορδομακάρονα με ντομάτα και βασιλικό
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά

  • 3 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 1 κ.σ. σησαμέλαιο
  • ½ κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
  • ½ κ.γ. λευκό πιπέρι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 450 γρ. μεσαίες γαρίδες, καθαρισμένες
  • χοντρό αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα, καθαρισμένα και τριμμένα
  • 1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κύβους
  • ½ φλ. καλαμπόκι, κατεψυγμένο
  • ½ φλ. αρακά, κατεψυγμένο
  • 3 φλ. ρύζι, μαγειρεμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

Διαδικασία

Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε τη σάλτσα σόγιας, το σησαμέλαιο, το τζίντζερ και το λευκό πιπέρι,  χτυπάμε με σύρμα και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.

Προσθέτουμε τις γαρίδες και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να πάρουν ροζ χρώμα.

Αλατοπιπερώνουμε τις γαρίδες, τις μεταφέρουμε σε ένα πιάτο και τις αφήνουμε στην άκρη.

Προσθέτουμε στο τηγάνι το σκόρδο και το κρεμμύδι, μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά ανακατεύοντας συχνά, μέχρι το κρεμμύδι να γίνει ημιδιάφανο.

Ρίχνουμε και τα καρότα, την πιπεριά, το καλαμπόκι , τον αρακά και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε το ρύζι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το μείγμα της σάλτσας σόγιας, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να ζεσταθεί καλά το ρύζι.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr

Previous Post

Φασόλια μαυρομάτικα σαλάτα

Next Post

Μπισκότα βρώμης με μέλι και ταχίνι πανεύκολα

Next Post
Σκορδομακάρονα με ντομάτα και βασιλικό

Μπισκότα βρώμης με μέλι και ταχίνι πανεύκολα

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ