Συστατικά
- 1 κιλό σιμιγδάλι (μισό ψιλό και μισό χονδρό)
- ½ κιλό ζάχαρη
- 1 κουταλάκι τριμμένη μαστίχα
- 2 ποτήρια νερό
- 1 ποτήρι πορτοκάλι χυμό
- 2 φακελάκια μπέικιν πάουντερ
Για το σιρόπι
- 4 ποτήρια νερό
- 4 ποτήρια ζάχαρη
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Βάλε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακάτεψέ τα ελαφρά.
- Βάλε το χυλό σε λαδωμένο ταψί.
- Ψήσε για περίπου 50 λεπτά.
- Στο μεταξύ βάλε τα υλικά για το σιρόπι σε κατσαρόλα και άφησε να πάρει 2-3 βράσεις.
- Περίχυσε το σάμαλι ζεστό με το καυτό σιρόπι.
- Κόψε σε κομμάτια και άφησε να απορροφήσει καλά το σιρόπι κάποιες ώρες.
Tip
Αν θέλεις μπορείς να γαρνίρεις κάθε κομμάτι με ένα αμύγδαλο ξασπρισμένο.
Πηγή: tlife.gr