Μπάρες δημητριακών

1 λεπτά ανάγνωσης

Συστατικά

450 γρ. ταχίνι, ή φιστικοβούτυρο

200 γρ. μέλι

200 γρ. κουβερτούρα, σε κομμάτια

150 γρ. ξηρούς καρπούς

150 γρ. δημητριακά ολικής

200 γρ. βρόμη

80 γρ. cranberries, αποξηραμένα

Μέθοδος Εκτέλεσης

Ας μαγειρέψουμε…

Ζεσταίνουμε το μέλι σε ένα μπολ στον φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα στα 800 watt.

Ανακατεύουμε το ταχίνι με το μέλι σε ένα μεγάλο μπολ. Προσέχουμε να μην το ανακατέψουμε πολύ για να μη σφίξει πολύ το μείγμα.

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε ένα μπολ καλυμμένο με διαφανή μεμβράνη στον φούρνο μικροκυμάτων στα 800 watt για 2 λεπτά ή σε μπεν μαρί.

Ανακατεύουμε τη σοκολάτα στο μείγμα ταχινιού-μελιού.

Προσθέτουμε τη βρόμη, τους ξηρούς καρπούς, τα cranberries, και ανακατεύουμε καλά με μια μαρίζ.

Ρίχνουμε τα δημητριακά και ανακατεύουμε με το χέρι.

Τοποθετούμε ένα μεγάλο κομμάτι διαφανής μεμβράνης πάνω σε ένα ταψί 20×30 εκ.

Απλώνουμε το μείγμα πάνω από τη μεμβράνη, πασπαλίζουμε με λίγα ακόμα δημητριακά και καλύπτουμε με τη μεμβράνη που προεξέχει.

Μεταφέρουμε το ταψί στο ψυγείο να σφίξει για περίπου 3-4 ώρες.

Αφαιρούμε το ταψί από το ψυγείο και κόβουμε σε περίπου 20 ισομερείς μπάρες.

Σερβίρουμε.

Πηγή: akispetretzikis.com

Μοιραστείτε το άρθρο

Μπάρες δημητριακών

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά 

  • 250 γραμ. χουρμάδες αποξηραμένοι και μαλακοί
  • 1 φλ. νιφάδες βρώμης αλεσμένες σε σκόνη
  • 1/2 φλ. δημητριακά ολικής άλεσης
  • 3 κ.σ. μέλι χλιαρό (κατά βούληση)
  • 2 κ.σ. φυστικοβούτυρο ή ταχίνι ολικής
  • 1 φλ. αμύγδαλα ωμά ή ψημένα ανάλατα και κομμένα σε χοντρά κομμάτια
  • 100 γραμ. ψιλοκομμένη σοκολάτα
  • 1 κ.σ. σπόρους chia
  • 1 κ.σ. αλεσμένο λιναρόσπορο
·                         Προαιρετικά προσθέστε τις εξής υπερτροφές
  • σταφίδες
  • cranberries
  • κανέλα
  • σουσάμι
  • ηλιόσπορο
  • καρύδα αποξηραμένη

Διαδικασία:

Διαλέγουμε αποξηραμένους χουρμάδες μαλακούς. Τους αλέθουμε στο μπλέντερ να λιώσουν.

Βάζουμε σε μπολ τους αλεσμένους χουρμάδες, το μέλι, την αλεσμένη βρώμ, το λιναρόσπορο, το φυστικοβούτυρο, τα αμύγδαλα και τους σπόρους chia.

Προσθέτουμε τα δημητριακά σπασμένα σε μικρά κομμάτια.

Με κουτάλι τα ανακατεύουμε να γίνουν ζύμη.

Τέλος προσθέτουμε τη σοκολάτα σε κομμάτια και ανακατεύουμε.

Σε τετράγωνο τσέρκι 24 εκατ. στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί.

Αδειάζουμε το μίγμα.

Πατάμε και πιέζουμε να ισιώσει η επιφάνεια και γίνει συμπαγές το μίγμα. Θα σας βοηθήσει ένα ποτήρι με ίσια βάση να το πετύχετε.

Παγώνουμε το μίγμα για 30′.

Ξεφορμάρουμε την πλάκα και κόβουμε μακρόστενες τις μπάρες δημητριακών με μέλι.

Διατηρούμε τις μπάρες δημητριακών με σοκολάτα σε αεροστεγές κουτί.

Πηγή: argiro.gr

Μοιραστείτε το άρθρο