Συστατικά:
1 κιλό σουπιές φρέσκες
3-4 ψιλοκομμένες ντομάτες
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ποτήρι λευκό κρασί Ρομπόλα
1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
αλάτι & πιπέρι
Οδηγίες:
Αφαιρούμε από τις σουπιές το κόκαλο, τα εντόσθια και τη σακούλα με το μελάνι.
Τις ξεπλένουμε με άφθονο νερό και τις κόβουμε μικρά κομματάκια.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τις σουπιές, τις ανακατεύουμε και τις σβήνουμε με το κρασί.
Τις αφήνουμε στη φωτιά για 5 λεπτά και κατόπιν προσθέτουμε τις ντομάτες, τον μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι και λίγο χλιαρό νερό.
Σιγοβράζουμε τις σουπιές, μέχρι να μαλακώσουν και να μείνουν με τη σάλτα τους.
Σερβίρονται ζεστές και συνοδεύονται με ρύζι.
Πηγή: gourmed.gr