Μερίδες: 4-5
Χρόνος προετοιμασίας: 60 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά
Υλικά
1000 γρ. καλαμαράκια, κομμένα σε ροδέλες
150 γρ. πράσινες, σε ροδέλες
1 μικρό ματσάκι μάραθο, ψιλοκομμένο
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
100 ml ντοματοχυμό
400 γρ. ολόκληρα ντοματάκια αποφλοιωμένα
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
80ml ελαιόλαδο
100ml λευκό κρασί
1 δαφνόφυλλο
½ κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το μισό από το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά.
Προσθέτουμε τα καλαμάρια, το κρασί και σιγομαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
Ρίχνουμε τον μάραθο, τον ντοματοχυμό, τα ντοματάκια, το δαφνόφυλλο, το μπούκοβο, τη ζάχαρη, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
Σιγομαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και 5 λεπτά πριν αποσύρουμε την κατσαρόλα, προσθέτουμε τις ελιές.
Σερβίρουμε τα καλαμαράκια με την σάλτσα τους και ψιλοκομμένο μάραθο.
Tip
Τα συνοδεύουμε, με ρύζι, ζυμαρικά ή πατάτες τηγανητές.
Μπορούμε να προσθέσουμε και μαύρες ελιές.
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μικρά ή μεγάλα καλαμάρια ή και θράψαλα.
Αναδημοσίευση από HuffPost και Funky Cook