Κοκ ταψιού

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά
1 κούπα αλεύρι
1 κούπα ζάχαρη
5 αβγά
1 baking powder
2 βανίλιες
2 κ.σ. νερό
για την κρέμα
2 1/2 λίτρα γάλα
1 1/4 κούπας κορν φλάουρ
3 κούπες ζάχαρη
5 κροκάδια
2-3 βανίλιες
για την επικάλυψη
200 γρ. εβαπορέ αδιάλυτο
200 γρ. κουβερτούρα

Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά για τη βάση και τα χτυπάμε με το μίξερ
στη δυνατή ταχύτητα για περίπου 4 λεπτά.

Αδειάζουμε το περιεχόμενο του μπολ σε καλά βουτυρωμένο ταψί με
διαστάσεις 40×35 εκ.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς C με
αντιστάσεις πάνω-κάτω για ακριβώς 15 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε την κρέμα.
Βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα όλα τα υλικά και ανακατεύουμε επάνω
σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει και να γίνει μια λεία κρέμα.
Την αδειάζουμε πάνω στην κρύα βάση.
Αφήνουμε και πάλι να κρυώσει εντελώς.
Τέλος, λιώνουμε σε μπεν μαρί το εβαπορέ με τη σοκολάτα και στρώνουμε
το μείγμα πάνω στην κρύα κρέμα.
Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και βάζουμε στο ψυγείο.
Είναι καλύτερα να το καταναλώσουμε την επόμενη μέρα που θα έχει
κρυώσει καλά!!
Γίνεται ακόμη καλύτερο όσο στέκεται.

Πηγή: magyreuontas.blogspot.com

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Κοκ ταψιού

1 λεπτά ανάγνωσης

ΥΛΙΚΑ

ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:
Χτυπάμε 5 αυγά με 125 γραμμάρια ζάχαρη να αφρατέψουν.
Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε μέσα 155 γραμμάρια φαρίνα αλεύρι,1 βανίλια και ανακατεύουμε με μαρίζ πολύ απαλά.
Τοποθετούμε το μείγμα στην λαδόκολλα στο ταψί μας και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.
Όταν κρυώσει το κόβουμε στην μέση.

ΚΡΕΜΑ:
Βάζουμε 1 κιλό γάλα να ζεσταθεί με 1 κούπα.ζάχαρη.
Ρίχνουμε μέσα 4 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ,2 κουταλιές της σούπας αλεύρι αφού τα έχουμε διαλύσει σε λίγο από το ζεστό γάλα.
Ανακατεύουμε και όταν πήξει κατεβάζουμε και προσθέτουμε μέσα 1 βανίλια,2 κουταλιές της σούπας βούτυρο,2 κρόκους αυγών.

ΓΛΑΣΣΟ:
Βάζουμε στην κατσαρόλα 250 γραμμάρια Βιτάμ,60 γραμμάρια κακάο,250 γραμμάρια άχνη ζάχαρη,2 κουταλιές της σούπας γάλα και το βράζουμε 1 λεπτό.

ΣΙΡΟΠΙ:
Βράζουμε 1 κούπα νερό,1 κούπα ζάχαρη 2 λεπτά.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ ΟΛΑ ΚΡΥΑ:
Βάζουμε το ένα παντεσπάνι στην πιατέλα σιροπιάζομαι ρίχνουμε την κρέμα τοποθετούμε πάνω το άλλο παντεσπάνι σιροπιάζομαι και ρίχνουμε το γλάσο!!

Η Συνταγή είναι της κ. Tzeni Tsanaktsidou –ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Μοιραστείτε το άρθρο