Υλικά
2 ποτήρια σπορέλαιο
1 μπουκάλι μπύρα ξανθιά
1 φακελάκι μπέικιν παουντερ
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις «όσο πάρει» για να είναι η ζύμη μαλακιά
Για το σιρόπι
3 ποτήρια ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
1 ξυλάκι κανέλας
Τρόπος παρασκευής
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε όλα μαζί τα υλικά αφού κοσκινίσουμε το αλεύρι και να χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη.
Πλάθουμε σε στρογγυλά μπαλάκια και λίγο τα πιέζουμε από πάνω. Τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψί και τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180Ο C μέχρι να ροδίσουν.
Παράλληλα φτιάχνουμε το σιρόπι.
Σε κατσαρόλα βάζουμε το νερό, την ζάχαρη και την κανέλλα.
Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Τότε το κατεβάζουμε.
Μόλις βγάλουμε από τον φούρνο καυτά τα φοινίκια τα σιροπιάζουμε με το καυτό σιρόπι.
Ποίημα …
Αν θέλουμε μπορούμε να τα πασπαλίσουμε με κανέλα ή να προσθέσουμε καρύδια στην ζύμη.
Πηγή: emvolos.gr – Γράφει η Σίσσυ Νίκα – Δημοσιογράφος Γεύσης και Πολιτισμού