Κορμός σοκολάτας με χαλβά, φουντούκια και σταφίδες, νηστίσιμος

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά συνταγής

350 γρ. κουβερτούρα, σε κομματάκια

1 κ.σ. μέλι

120 γρ. ταχίνι

2 κ.σ. κακάο

400 γρ. χαλβά βανίλια, σε κομματάκια (κρατάτε λίγο στην άκρη)

150 σταφίδα ξανθή ή μαύρη (κρατάτε λίγη στην άκρη)

150 φουντούκια καβουρδισμένα και χοντροκοπανισμένα (κρατάτε λίγα στην άκρη)

Εκτέλεση συνταγής

Λιώνετε σε μπολ τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Σε μεγάλο μπολ και ανακατεύετε τη λιωμένη σοκολάτα, με το ταχίνι, το μέλι και το κακάο. Όταν κρυώσει το μείγμα, προσθέτετε τα φουντούκια, τις σταφίδες και τα κομματάκια του χαλβά και ανακατεύετε.

Τοποθετείτε χαρτί ψησίματος ή μεμβράνη μια μακρόστενη φόρμα του κέικ και αδειάζετε μέσα το μείγμα. Το σκεπάζετε με το περίσσευμα του χαρτιού ψησίματος ή της μεμβράνης και το αφήνετε στο ψυγείο για μερικές ώρες να σταθεροποιηθεί καλά. Αν βιάζεστε, το βάζετε για 1 ώρα στην κατάψυξη.

Το ξεφορμάρετε σε μακρόστενη πιατέλα και διακοσμείτε με ένα μίγμα από φουντούκια, σταφίδα και τριμμένο χαλβά που κρατήσατε στην άκρη.

Πηγή: sintayes.gr

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Κορμός σοκολάτας με χαλβά, φουντούκια και σταφίδες, νηστίσιμος

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά συνταγής

350 γρ. κουβερτούρα, σε κομματάκια

1 κ.σ. μέλι

120 γρ. ταχίνι

2 κ.σ. κακάο

400 γρ. χαλβά βανίλια, σε κομματάκια (κρατάτε λίγο στην άκρη)

150 σταφίδα ξανθή ή μαύρη (κρατάτε λίγη στην άκρη)

150 φουντούκια καβουρδισμένα και χοντροκοπανισμένα (κρατάτε λίγα στην άκρη)

Εκτέλεση συνταγής

Λιώνετε σε μπολ τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Σε μεγάλο μπολ και ανακατεύετε τη λιωμένη σοκολάτα, με το ταχίνι, το μέλι και το κακάο. Όταν κρυώσει το μείγμα, προσθέτετε τα φουντούκια, τις σταφίδες και τα κομματάκια του χαλβά και ανακατεύετε.

Τοποθετείτε χαρτί ψησίματος ή μεμβράνη μια μακρόστενη φόρμα του κέικ και αδειάζετε μέσα το μείγμα. Το σκεπάζετε με το περίσσευμα του χαρτιού ψησίματος ή της μεμβράνης και το αφήνετε στο ψυγείο για μερικές ώρες να σταθεροποιηθεί καλά. Αν βιάζεστε, το βάζετε για 1 ώρα στην κατάψυξη.

Το ξεφορμάρετε σε μακρόστενη πιατέλα και διακοσμείτε με ένα μίγμα από φουντούκια, σταφίδα και τριμμένο χαλβά που κρατήσατε στην άκρη.

Πηγή: sintayes.gr

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Κορμός σοκολάτας με χαλβά, φουντούκια και σταφίδες

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά

350γρ. κουβερτούρα, σε κομματάκια

1 κουτ. σούπας μέλι

120γρ. ταχίνι

2 κουτ. σούπας κακάο

400γρ. χαλβά βανίλια, σε κομμάτια (κρατάτε λίγο στην άκρη)

150γρ. σταφίδα ξανθή ή μαύρη (κρατάτε λίγη στην άκρη)

150γρ. φουντούκια καβουρδισμένα και χοντροκοπανισμένα (κρατάτε λίγα στην άκρη)

Διαδικασία

Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή λίγο λίγο στα μικροκύματα και την ανακατεύετε με το ταχίνι, το μέλι και το κακάο.
Αφού κρυώσει το μίγμα, προσθέτετε τα φουντούκια, τις σταφίδες και το χαλβά και ανακατεύετε.
Ντύνετε με χαρτί ψησίματος ή με μεμβράνη μια μακρόστενη φόρμα του κέικ και αδειάζετε μέσα το μίγμα. Το σκεπάζετε με το περίσσευμα του χαρτιού ψησίματος ή της μεμβράνης και το αφήνετε στο ψυγείο για μερικές ώρες να σταθεροποιηθεί καλά. Αν βιάζεστε, το βάζετε για 1 ώρα στην κατάψυξη.
Το ξεφορμάρετε σε μακρόστενη πιατέλα και διακοσμείτε με ένα μίγμα από φουντούκια, σταφίδα και τριμμένο χαλβά που κρατήσατε στην άκρη.
Πηγή: εδώ – Συνταγή: Ιωάννα Σταμούλου – Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης – Food Styling: Αντωνία Κατή

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Κορμός σοκολάτας με χαλβά, φουντούκια και σταφίδες, νηστίσιμος

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά συνταγής
350 γρ. κουβερτούρα, σε κομματάκια
1 κ.σ. μέλι
120 γρ. ταχίνι
2 κ.σ. κακάο
400 γρ. χαλβά βανίλια, σε κομματάκια (κρατάτε λίγο στην άκρη)
150 σταφίδα ξανθή ή μαύρη (κρατάτε λίγη στην άκρη)
150 φουντούκια καβουρδισμένα και χοντροκοπανισμένα (κρατάτε λίγα στην άκρη)
Εκτέλεση συνταγής

Λιώνετε σε μπολ τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.

Σε μεγάλο μπολ και ανακατεύετε τη λιωμένη σοκολάτα, με το ταχίνι, το μέλι και το κακάο.

Όταν κρυώσει το μείγμα, προσθέτετε τα φουντούκια, τις σταφίδες και τα κομματάκια του χαλβά και ανακατεύετε.

Τοποθετείτε χαρτί ψησίματος ή μεμβράνη μια μακρόστενη φόρμα του κέικ και αδειάζετε μέσα το μείγμα.

Το σκεπάζετε με το περίσσευμα του χαρτιού ψησίματος ή της μεμβράνης και το αφήνετε στο ψυγείο για μερικές ώρες να σταθεροποιηθεί καλά.

Αν βιάζεστε, το βάζετε για 1 ώρα στην κατάψυξη.

Το ξεφορμάρετε σε μακρόστενη πιατέλα και διακοσμείτε με ένα μίγμα από φουντούκια, σταφίδα και τριμμένο χαλβά που κρατήσατε στην άκρη.

Πηγή: sintayes.gr

 

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Κορμός σοκολάτας με χαλβά, φουντούκια και σταφίδες, νηστίσιμος

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά συνταγής
350 γρ. κουβερτούρα, σε κομματάκια
1 κ.σ. μέλι
120 γρ. ταχίνι
2 κ.σ. κακάο
400 γρ. χαλβά βανίλια, σε κομματάκια (κρατάτε λίγο στην άκρη)
150 σταφίδα ξανθή ή μαύρη (κρατάτε λίγη στην άκρη)
150 φουντούκια καβουρδισμένα και χοντροκοπανισμένα (κρατάτε λίγα στην άκρη)
Εκτέλεση συνταγής

Λιώνετε σε μπολ τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.

Σε μεγάλο μπολ και ανακατεύετε τη λιωμένη σοκολάτα, με το ταχίνι, το μέλι και το κακάο.

Όταν κρυώσει το μείγμα, προσθέτετε τα φουντούκια, τις σταφίδες και τα κομματάκια του χαλβά και ανακατεύετε.

Τοποθετείτε χαρτί ψησίματος ή μεμβράνη μια μακρόστενη φόρμα του κέικ και αδειάζετε μέσα το μείγμα.

Το σκεπάζετε με το περίσσευμα του χαρτιού ψησίματος ή της μεμβράνης και το αφήνετε στο ψυγείο για μερικές ώρες να σταθεροποιηθεί καλά.

Αν βιάζεστε, το βάζετε για 1 ώρα στην κατάψυξη.

Το ξεφορμάρετε σε μακρόστενη πιατέλα και διακοσμείτε με ένα μίγμα από φουντούκια, σταφίδα και τριμμένο χαλβά που κρατήσατε στην άκρη.

Πηγή: sintayes.gr

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Κορμός σοκολάτας με χαλβά, φουντούκια και σταφίδες

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά

350γρ. κουβερτούρα, σε κομματάκια

1 κουτ. σούπας μέλι

120γρ. ταχίνι

2 κουτ. σούπας κακάο

400γρ. χαλβά βανίλια, σε κομμάτια (κρατάτε λίγο στην άκρη)

150γρ. σταφίδα ξανθή ή μαύρη (κρατάτε λίγη στην άκρη)

150γρ. φουντούκια καβουρδισμένα και χοντροκοπανισμένα (κρατάτε λίγα στην άκρη)

Διαδικασία

Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή λίγο λίγο στα μικροκύματα και την ανακατεύετε με το ταχίνι, το μέλι και το κακάο.
Αού κρυώσει το μίγμα, προσθέτετε τα φουντούκια, τις σταφίδες και το χαλβά και ανακατεύετε.
Ντύνετε με χαρτί ψησίματος ή με μεμβράνη μια μακρόστενη φόρμα του κέικ και αδειάζετε μέσα το μίγμα. Το σκεπάζετε με το περίσσευμα του χαρτιού ψησίματος ή της μεμβράνης και το αφήνετε στο ψυγείο για μερικές ώρες να σταθεροποιηθεί καλά. Αν βιάζεστε, το βάζετε για 1 ώρα στην κατάψυξη.
Το ξεφορμάρετε σε μακρόστενη πιατέλα και διακοσμείτε με ένα μίγμα από φουντούκια, σταφίδα και τριμμένο χαλβά που κρατήσατε στην άκρη.
Πηγή: olivemagazine.gr – Συνταγή: Ιωάννα Σταμούλου – Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης – Food Styling: Αντωνία Κατή

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Κορμός σοκολάτας με χαλβά, φουντούκια και σταφίδες

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά

350γρ. κουβερτούρα, σε κομματάκια

1 κουτ. σούπας μέλι

120γρ. ταχίνι

2 κουτ. σούπας κακάο

400γρ. χαλβά βανίλια, σε κομμάτια (κρατάτε λίγο στην άκρη)

150γρ. σταφίδα ξανθή ή μαύρη (κρατάτε λίγη στην άκρη)

150γρ. φουντούκια καβουρδισμένα και χοντροκοπανισμένα (κρατάτε λίγα στην άκρη)

Διαδικασία

Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή λίγο λίγο στα μικροκύματα και την ανακατεύετε με το ταχίνι, το μέλι και το κακάο.
Αφού κρυώσει το μίγμα, προσθέτετε τα φουντούκια, τις σταφίδες και το χαλβά και ανακατεύετε.
Ντύνετε με χαρτί ψησίματος ή με μεμβράνη μια μακρόστενη φόρμα του κέικ και αδειάζετε μέσα το μίγμα. Το σκεπάζετε με το περίσσευμα του χαρτιού ψησίματος ή της μεμβράνης και το αφήνετε στο ψυγείο για μερικές ώρες να σταθεροποιηθεί καλά. Αν βιάζεστε, το βάζετε για 1 ώρα στην κατάψυξη.
Το ξεφορμάρετε σε μακρόστενη πιατέλα και διακοσμείτε με ένα μίγμα από φουντούκια, σταφίδα και τριμμένο χαλβά που κρατήσατε στην άκρη.
Πηγή: εδώ – Συνταγή: Ιωάννα Σταμούλου – Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης – Food Styling: Αντωνία Κατή

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Κορμός σοκολάτας με χαλβά, φουντούκια και σταφίδες, νηστίσιμος

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά συνταγής

350 γρ. κουβερτούρα, σε κομματάκια

1 κ.σ. μέλι

120 γρ. ταχίνι

2 κ.σ. κακάο

400 γρ. χαλβά βανίλια, σε κομματάκια (κρατάτε λίγο στην άκρη)

150 σταφίδα ξανθή ή μαύρη (κρατάτε λίγη στην άκρη)

150 φουντούκια καβουρδισμένα και χοντροκοπανισμένα (κρατάτε λίγα στην άκρη)

Εκτέλεση συνταγής

Λιώνετε σε μπολ τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Σε μεγάλο μπολ και ανακατεύετε τη λιωμένη σοκολάτα, με το ταχίνι, το μέλι και το κακάο. Όταν κρυώσει το μείγμα, προσθέτετε τα φουντούκια, τις σταφίδες και τα κομματάκια του χαλβά και ανακατεύετε.

Τοποθετείτε χαρτί ψησίματος ή μεμβράνη μια μακρόστενη φόρμα του κέικ και αδειάζετε μέσα το μείγμα. Το σκεπάζετε με το περίσσευμα του χαρτιού ψησίματος ή της μεμβράνης και το αφήνετε στο ψυγείο για μερικές ώρες να σταθεροποιηθεί καλά. Αν βιάζεστε, το βάζετε για 1 ώρα στην κατάψυξη.

Το ξεφορμάρετε σε μακρόστενη πιατέλα και διακοσμείτε με ένα μίγμα από φουντούκια, σταφίδα και τριμμένο χαλβά που κρατήσατε στην άκρη.

Πηγή: sintayes.gr

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Κορμός σοκολάτας με χαλβά, φουντούκια και σταφίδες

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά

350γρ. κουβερτούρα, σε κομματάκια

1 κουτ. σούπας μέλι

120γρ. ταχίνι

2 κουτ. σούπας κακάο

400γρ. χαλβά βανίλια, σε κομμάτια (κρατάτε λίγο στην άκρη)

150γρ. σταφίδα ξανθή ή μαύρη (κρατάτε λίγη στην άκρη)

150γρ. φουντούκια καβουρδισμένα και χοντροκοπανισμένα (κρατάτε λίγα στην άκρη)

Διαδικασία

Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή λίγο λίγο στα μικροκύματα και την ανακατεύετε με το ταχίνι, το μέλι και το κακάο.
Αφού κρυώσει το μίγμα, προσθέτετε τα φουντούκια, τις σταφίδες και το χαλβά και ανακατεύετε.
Ντύνετε με χαρτί ψησίματος ή με μεμβράνη μια μακρόστενη φόρμα του κέικ και αδειάζετε μέσα το μίγμα. Το σκεπάζετε με το περίσσευμα του χαρτιού ψησίματος ή της μεμβράνης και το αφήνετε στο ψυγείο για μερικές ώρες να σταθεροποιηθεί καλά. Αν βιάζεστε, το βάζετε για 1 ώρα στην κατάψυξη.
Το ξεφορμάρετε σε μακρόστενη πιατέλα και διακοσμείτε με ένα μίγμα από φουντούκια, σταφίδα και τριμμένο χαλβά που κρατήσατε στην άκρη.
Πηγή: εδώ – Συνταγή: Ιωάννα Σταμούλου – Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης – Food Styling: Αντωνία Κατή

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Κορμός σοκολάτας με χαλβά, φουντούκια και σταφίδες, νηστίσιμος

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά συνταγής
350 γρ. κουβερτούρα, σε κομματάκια
1 κ.σ. μέλι
120 γρ. ταχίνι
2 κ.σ. κακάο
400 γρ. χαλβά βανίλια, σε κομματάκια (κρατάτε λίγο στην άκρη)
150 σταφίδα ξανθή ή μαύρη (κρατάτε λίγη στην άκρη)
150 φουντούκια καβουρδισμένα και χοντροκοπανισμένα (κρατάτε λίγα στην άκρη)
Εκτέλεση συνταγής

Λιώνετε σε μπολ τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.

Σε μεγάλο μπολ και ανακατεύετε τη λιωμένη σοκολάτα, με το ταχίνι, το μέλι και το κακάο.

Όταν κρυώσει το μείγμα, προσθέτετε τα φουντούκια, τις σταφίδες και τα κομματάκια του χαλβά και ανακατεύετε.

Τοποθετείτε χαρτί ψησίματος ή μεμβράνη μια μακρόστενη φόρμα του κέικ και αδειάζετε μέσα το μείγμα.

Το σκεπάζετε με το περίσσευμα του χαρτιού ψησίματος ή της μεμβράνης και το αφήνετε στο ψυγείο για μερικές ώρες να σταθεροποιηθεί καλά.

Αν βιάζεστε, το βάζετε για 1 ώρα στην κατάψυξη.

Το ξεφορμάρετε σε μακρόστενη πιατέλα και διακοσμείτε με ένα μίγμα από φουντούκια, σταφίδα και τριμμένο χαλβά που κρατήσατε στην άκρη.

Πηγή: sintayes.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Κορμός σοκολάτας με χαλβά, φουντούκια και σταφίδες

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά

350γρ. κουβερτούρα, σε κομματάκια

1 κουτ. σούπας μέλι

120γρ. ταχίνι

2 κουτ. σούπας κακάο

400γρ. χαλβά βανίλια, σε κομμάτια (κρατάτε λίγο στην άκρη)

150γρ. σταφίδα ξανθή ή μαύρη (κρατάτε λίγη στην άκρη)

150γρ. φουντούκια καβουρδισμένα και χοντροκοπανισμένα (κρατάτε λίγα στην άκρη)

Διαδικασία

Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή λίγο λίγο στα μικροκύματα και την ανακατεύετε με το ταχίνι, το μέλι και το κακάο.
Αού κρυώσει το μίγμα, προσθέτετε τα φουντούκια, τις σταφίδες και το χαλβά και ανακατεύετε.
Ντύνετε με χαρτί ψησίματος ή με μεμβράνη μια μακρόστενη φόρμα του κέικ και αδειάζετε μέσα το μίγμα. Το σκεπάζετε με το περίσσευμα του χαρτιού ψησίματος ή της μεμβράνης και το αφήνετε στο ψυγείο για μερικές ώρες να σταθεροποιηθεί καλά. Αν βιάζεστε, το βάζετε για 1 ώρα στην κατάψυξη.
Το ξεφορμάρετε σε μακρόστενη πιατέλα και διακοσμείτε με ένα μίγμα από φουντούκια, σταφίδα και τριμμένο χαλβά που κρατήσατε στην άκρη.
Πηγή: olivemagazine.gr – Συνταγή: Ιωάννα Σταμούλου – Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης – Food Styling: Αντωνία Κατή

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Κορμός σοκολάτας με χαλβά, φουντούκια και σταφίδες

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά

350γρ. κουβερτούρα, σε κομματάκια

1 κουτ. σούπας μέλι

120γρ. ταχίνι

2 κουτ. σούπας κακάο

400γρ. χαλβά βανίλια, σε κομμάτια (κρατάτε λίγο στην άκρη)

150γρ. σταφίδα ξανθή ή μαύρη (κρατάτε λίγη στην άκρη)

150γρ. φουντούκια καβουρδισμένα και χοντροκοπανισμένα (κρατάτε λίγα στην άκρη)

Διαδικασία

Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή λίγο λίγο στα μικροκύματα και την ανακατεύετε με το ταχίνι, το μέλι και το κακάο.
Αφού κρυώσει το μίγμα, προσθέτετε τα φουντούκια, τις σταφίδες και το χαλβά και ανακατεύετε.
Ντύνετε με χαρτί ψησίματος ή με μεμβράνη μια μακρόστενη φόρμα του κέικ και αδειάζετε μέσα το μίγμα. Το σκεπάζετε με το περίσσευμα του χαρτιού ψησίματος ή της μεμβράνης και το αφήνετε στο ψυγείο για μερικές ώρες να σταθεροποιηθεί καλά. Αν βιάζεστε, το βάζετε για 1 ώρα στην κατάψυξη.
Το ξεφορμάρετε σε μακρόστενη πιατέλα και διακοσμείτε με ένα μίγμα από φουντούκια, σταφίδα και τριμμένο χαλβά που κρατήσατε στην άκρη.
Πηγή: εδώ – Συνταγή: Ιωάννα Σταμούλου – Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης – Food Styling: Αντωνία Κατή

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Κορμός σοκολάτας με χαλβά, φουντούκια και σταφίδες, νηστίσιμος

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά συνταγής

350 γρ. κουβερτούρα, σε κομματάκια

1 κ.σ. μέλι

120 γρ. ταχίνι

2 κ.σ. κακάο

400 γρ. χαλβά βανίλια, σε κομματάκια (κρατάτε λίγο στην άκρη)

150 σταφίδα ξανθή ή μαύρη (κρατάτε λίγη στην άκρη)

150 φουντούκια καβουρδισμένα και χοντροκοπανισμένα (κρατάτε λίγα στην άκρη)

Εκτέλεση συνταγής

Λιώνετε σε μπολ τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Σε μεγάλο μπολ και ανακατεύετε τη λιωμένη σοκολάτα, με το ταχίνι, το μέλι και το κακάο. Όταν κρυώσει το μείγμα, προσθέτετε τα φουντούκια, τις σταφίδες και τα κομματάκια του χαλβά και ανακατεύετε.

Τοποθετείτε χαρτί ψησίματος ή μεμβράνη μια μακρόστενη φόρμα του κέικ και αδειάζετε μέσα το μείγμα. Το σκεπάζετε με το περίσσευμα του χαρτιού ψησίματος ή της μεμβράνης και το αφήνετε στο ψυγείο για μερικές ώρες να σταθεροποιηθεί καλά. Αν βιάζεστε, το βάζετε για 1 ώρα στην κατάψυξη.

Το ξεφορμάρετε σε μακρόστενη πιατέλα και διακοσμείτε με ένα μίγμα από φουντούκια, σταφίδα και τριμμένο χαλβά που κρατήσατε στην άκρη.

Πηγή: sintayes.gr

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Κορμός σοκολάτας με χαλβά, φουντούκια και σταφίδες

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά

350γρ. κουβερτούρα, σε κομματάκια

1 κουτ. σούπας μέλι

120γρ. ταχίνι

2 κουτ. σούπας κακάο

400γρ. χαλβά βανίλια, σε κομμάτια (κρατάτε λίγο στην άκρη)

150γρ. σταφίδα ξανθή ή μαύρη (κρατάτε λίγη στην άκρη)

150γρ. φουντούκια καβουρδισμένα και χοντροκοπανισμένα (κρατάτε λίγα στην άκρη)

Διαδικασία

Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή λίγο λίγο στα μικροκύματα και την ανακατεύετε με το ταχίνι, το μέλι και το κακάο.
Αφού κρυώσει το μίγμα, προσθέτετε τα φουντούκια, τις σταφίδες και το χαλβά και ανακατεύετε.
Ντύνετε με χαρτί ψησίματος ή με μεμβράνη μια μακρόστενη φόρμα του κέικ και αδειάζετε μέσα το μίγμα. Το σκεπάζετε με το περίσσευμα του χαρτιού ψησίματος ή της μεμβράνης και το αφήνετε στο ψυγείο για μερικές ώρες να σταθεροποιηθεί καλά. Αν βιάζεστε, το βάζετε για 1 ώρα στην κατάψυξη.
Το ξεφορμάρετε σε μακρόστενη πιατέλα και διακοσμείτε με ένα μίγμα από φουντούκια, σταφίδα και τριμμένο χαλβά που κρατήσατε στην άκρη.
Πηγή: εδώ – Συνταγή: Ιωάννα Σταμούλου – Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης – Food Styling: Αντωνία Κατή

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Κορμός σοκολάτας με χαλβά, φουντούκια και σταφίδες, νηστίσιμος

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά συνταγής
350 γρ. κουβερτούρα, σε κομματάκια
1 κ.σ. μέλι
120 γρ. ταχίνι
2 κ.σ. κακάο
400 γρ. χαλβά βανίλια, σε κομματάκια (κρατάτε λίγο στην άκρη)
150 σταφίδα ξανθή ή μαύρη (κρατάτε λίγη στην άκρη)
150 φουντούκια καβουρδισμένα και χοντροκοπανισμένα (κρατάτε λίγα στην άκρη)
Εκτέλεση συνταγής

Λιώνετε σε μπολ τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.

Σε μεγάλο μπολ και ανακατεύετε τη λιωμένη σοκολάτα, με το ταχίνι, το μέλι και το κακάο.

Όταν κρυώσει το μείγμα, προσθέτετε τα φουντούκια, τις σταφίδες και τα κομματάκια του χαλβά και ανακατεύετε.

Τοποθετείτε χαρτί ψησίματος ή μεμβράνη μια μακρόστενη φόρμα του κέικ και αδειάζετε μέσα το μείγμα.

Το σκεπάζετε με το περίσσευμα του χαρτιού ψησίματος ή της μεμβράνης και το αφήνετε στο ψυγείο για μερικές ώρες να σταθεροποιηθεί καλά.

Αν βιάζεστε, το βάζετε για 1 ώρα στην κατάψυξη.

Το ξεφορμάρετε σε μακρόστενη πιατέλα και διακοσμείτε με ένα μίγμα από φουντούκια, σταφίδα και τριμμένο χαλβά που κρατήσατε στην άκρη.

Πηγή: sintayes.gr

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο