Υλικά
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα ελαιόλαδο
1/2 κούπα φυσικό χυμό πορτοκαλιού
1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 σφηνάκι κονιάκ
500- 600 γρ περίπου αλεύρι περίπου που φουσκώνει μόνο του(φαρίνα κόκκινη)
2 κουταλιές σούπας κακάο ή σουσάμι
(Μετράμε με κούπα χωρητικότητας σε νερό 240 ml)
Οδηγίες
Βάζουμε την ζάχαρη με το λάδι σε ένα μεγάλο μπόλ και ανακατεύουμε.
Διαλύουμε την σόδα στον χυμό ανακατεύοντας καλά και την ρίχνουμε στο μείγμα του λαδιού.
Προσθέτουμε την κανέλα , το κονιάκ και τέλος το αλεύρι με το μπέικιν.
Προσθέστε το αλεύρι σταδιακά.. Τόσο όσο να έχουμε μια ζύμη που πλάθεται λιπαρή και τρίβεται -σπάει εύκολα.
Ζυμώνουμε ελαφρά και για πολύ λίγο ίσα να απορροφηθεί το αλεύρι.
Κάνουμε γρήγορες κινήσεις με τα χέρια.
Χωρίζουμε την ζύμη σε 2 κομμάτια και στην μισή προσθέτουμε το κακάο.