ΥΛΙΚΑ
2 ποτ του νερού χυμό πορτοκάλι
1 ποτ του νερού λάδι ελαφρύ
1 ποτ του νερού ζάχαρη
1 1/2 κούπα αμύγδαλα ψίχα καθαρισμένα και περασμένα από το μουλτι
2 ποτ του νερού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 ποτ του νερού σιμιγδάλι χονδρό
1 κουτ του γλυκού μαγειρική σόδα
1κουτ του γλυκού κανέλα
1/2 κουτ του γλυκού και λίγο λιγότερο γαρίφαλο
1 φακελάκι μπεικιν
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια λεκάνη χτυπάμε το λάδι με την ζάχαρη διαλύουμε την σόδα μέσα στο πρώτο ποτήρι χυμό και ρίχνουμε μέσα
Ρίχνουμε τα αμύγδαλα που τα έχουμε κάνει ψίχα στο μπλέντερ την κανέλα, το γαρίφαλο, το μπεικιν, το σιμιγδάλι, το αλεύρι…
Λαδώνουμε ένα ταψί 25 εκ ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 170- 180 για 60 λεπτά
Αν θέλετε μπορείτε να την σιροπιάσετε με 2 ζάχαρη και 1 νερό με λίγες σταγόνες λεμονιού και βράσιμο δυο λεπτά,σιροπιάστε κρύα πίτα χλιαρό σιρόπι !!
Η Συνταγή είναι από κ. Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.