Μοναστηριακή συνταγή από το βιβλίο του Αγιορείτη μοναχού Επιφάνιου!
Υλικά:
1/2 κιλό βλήτα
1/2 κιλό κολοκυθάκια
4 ξερά κρεμμύδια
1 ματσάκι άνηθος
1 ματσάκι μαϊντανός
200 γραμμάρια λάδι
αλάτι, πιπέρι
2 λεμόνια
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα βλήτα και τα πλένουμε.
Τα κολοκυθάκια πρέπει να είναι μικρά, περίπου 7 με 10 εκατοστά στο μήκος και δύο πόντους διάμετρο.
Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια μας και τα σοτάρουμε.
Αφού ροδίσουν λίγο, ρίχνουμε τα κολοκυθάκια και τα βλήτα και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
Στη συνέχεια προσθέτουμε μισό λίτρο νερό και το αλάτι.
Κατόπιν σκεπάζουμε αφού δυναμώσουμε τη φωτιά.
Μετά από μισή ώρα ρίχνουμε τα μυρωδικά και το πιπέρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 20 λεπτά.
Αμέσως πριν κατεβάσουμε το φαγητό, ρίχνουμε τον χυμό από τα δύο λεμόνια.
Πηγή: mountathos-eshop.com