Εκμέκ νηστίσιμο

2 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά

Κανταΐφι ½ κιλό

Μαργαρίνη 250 γραμμάρια

Για το σιρόπι

Νερό 3 ποτήρια του νερού

Ζάχαρη 3 ποτήρια του νερού

Για την κρέμα

Κάστερ Πάουντερ 1 κουτί

Νερό 5 ½ φλιτζάνια του τσαγιού

Ζάχαρη 1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού

Για τη σαντιγί

Φυτική Σαντιγί 1 κουτί

Ζάχαρη 1 φλιτζάνι του τσαγιού

Για το πασπάλισμα

Καρύδια 150 γραμμάρια τριμμένο

Για 6-8 άτομα

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολκάκι ρίχνουμε το βούτυρο και το λιώνουμε. Στη συνέχεια βουτυρώνουμε καλά το μεγάλο ταψί του φούρνου. Κατόπιν ξαίνουμε το καταΐφι πολύ καλά, το βάζουμε στο ταψί και το ραντίζουμε με το υπόλοιπο βούτυρο.

Ψήνουμε στους 150 βαθμούς  στο πρόγραμμα με αέρα για 25-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Όταν ψηθεί, το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει.

Στο μεταξύ βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι σε μία κατσαρόλα, βράζουμε για 8-10 λεπτά και αφήνουμε να χλιαραίνει.
Περιχύνουμε με το χλιαρό σιρόπι το χλιαρό καταΐφι, το σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και το αφήνουμε 2 ώρες να ιδρώσει.

Στη συνέχεια βάζουμε, μία κατσαρόλα στη φωτιά, ρίχνουμε μέσα το κάστερ πάουντερ, τη ζάχαρη ,το νερό και ανακατεύουμε συνέχεια, μέχρι να πήξει.
Στρώνουμε την κρέμα χλιαρή πάνω στο καταϊφι και αφήνουμε 1 ώρα, μέχρι να κρυώσει εντελώς. Κατόπιν ετοιμάζουμε τη σαντιγί χτυπώντας στο μίξερ τη φυτική κρέμα με τη ζάχαρη.

Μόλις πήξει η σαντιγί, είναι έτοιμη. Την απλώνουμε πάνω στην κρέμα, πασπαλίζουμε με το τριμμένο καρύδι, βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 2-3 ώρες και μετά σερβίρουμε.

Πηγή: daddy-cool.gr

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Εκμέκ νηστίσιμο

2 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά

Κανταΐφι ½ κιλό

Μαργαρίνη 250 γραμμάρια

Για το σιρόπι

Νερό 3 ποτήρια του νερού

Ζάχαρη 3 ποτήρια του νερού

Για την κρέμα

Κάστερ Πάουντερ 1 κουτί

Νερό 5 ½ φλιτζάνια του τσαγιού

Ζάχαρη 1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού

Για τη σαντιγί

Φυτική Σαντιγί 1 κουτί

Ζάχαρη 1 φλιτζάνι του τσαγιού

Για το πασπάλισμα

Καρύδια 150 γραμμάρια τριμμένο

Για 6-8 άτομα

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολκάκι ρίχνουμε το βούτυρο και το λιώνουμε. Στη συνέχεια βουτυρώνουμε καλά το μεγάλο ταψί του φούρνου. Κατόπιν ξαίνουμε το καταΐφι πολύ καλά, το βάζουμε στο ταψί και το ραντίζουμε με το υπόλοιπο βούτυρο.

Ψήνουμε στους 150 βαθμούς  στο πρόγραμμα με αέρα για 25-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Όταν ψηθεί, το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει.

Στο μεταξύ βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι σε μία κατσαρόλα, βράζουμε για 8-10 λεπτά και αφήνουμε να χλιαραίνει.
Περιχύνουμε με το χλιαρό σιρόπι το χλιαρό καταΐφι, το σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και το αφήνουμε 2 ώρες να ιδρώσει.

Στη συνέχεια βάζουμε, μία κατσαρόλα στη φωτιά, ρίχνουμε μέσα το κάστερ πάουντερ, τη ζάχαρη ,το νερό και ανακατεύουμε συνέχεια, μέχρι να πήξει.
Στρώνουμε την κρέμα χλιαρή πάνω στο καταϊφι και αφήνουμε 1 ώρα, μέχρι να κρυώσει εντελώς. Κατόπιν ετοιμάζουμε τη σαντιγί χτυπώντας στο μίξερ τη φυτική κρέμα με τη ζάχαρη.

Μόλις πήξει η σαντιγί, είναι έτοιμη. Την απλώνουμε πάνω στην κρέμα, πασπαλίζουμε με το τριμμένο καρύδι, βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 2-3 ώρες και μετά σερβίρουμε.

Πηγή: daddy-cool.gr

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Εκμέκ νηστίσιμο

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά :

½ κιλό καταϊφι

1 βιτάμ

1 κουτί κρέμα άνθος αραβοσίτου βανίλλια

7 κουταλιές γάλα νηστίσιμο (γάλα αμυγδάλου, φουντουκιού, σόγιας, καρύδας… ότι προτιμάται)

10 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

3-4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη

1 κουτί φυτική κρέμα

Αμύγδαλα καβουρδισμένα και χονδροκομμένα

Σιρόπι:

5 ποτήρια νερό,

5 ποτήρια ζάχαρη

Εκτέλεση :

Ξαίνουμε καλά το κανταΐφι και το απλώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί.

Στη συνέχεια περιχύνουμε το κανταΐφι με το λιωμένο βιτάμ και το ψήνουμε στους 150 βαθμούς μέχρι να γίνει τραγανιστό.

Το αφήνουμε να κρυώσει και το περιχύνουμε με καυτό σιρόπι και το πασπαλίζουμε με αμύγδαλο.

1η ΚΡΕΜΑ

Σε 7 κούπες ζεστό νερό διαλύουμε 10 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και 7 κουταλιές γάλα νηστήσιμο.

Όταν διαλυθούν προσθέτουμε όλο το σακουλάκι άνθος αραβοσίτου. Ανακατεύουμε ώσπου να πήξει.

Προσθέτουμε 2 κουταλιές βιτάμ και την αφήνουμε να κρυώσει.

Όταν κρυώσει την απλώνουμε με τη σπάτουλα πάνω στο καταϊφι.

2η ΚΡΕΜΑ

Χτυπάμε στο κουτί την φυτική κρέμα με 3-4 κουταλιές ζάχαρη άχνη μέχρι να σταθεί.

Την στρώνουμε πάνω στην άλλη κρέμα.

Πηγή: monastiriaka.gr

Μοιραστείτε το άρθρο