Μουστοκούλουρα

1 λεπτά ανάγνωσης

Συστατικά

250 γρ. μούστο

250 γρ. ελαιόλαδο ανάμεικτο με σπορέλαιο (50 + 200)

150 γρ. ζάχαρη

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1½ κ.γ. κανέλα σκόνη

1/2 κ.γ. γαρίφαλο σκόνη

1 σφηνάκι κονιάκ

80 γρ. σταφίδες μαύρες

800 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Μέθοδος Εκτέλεσης

Ανακατεύουμε τον μούστο με το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, το κονιάκ και τα μυρωδικά σε ένα μπολ.

Περνάμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ από κόσκινο.

Προσθέτουμε το μείγμα αυτό στο μείγμα των υγρών και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια ωραία σφιχτή ζύμη. Τέλος προσθέτουμε τις σταφίδες.

Όσο πιο πολύ αλεύρι βάζουμε τόσο πιο σφιχτά γίνονται τα κουλουράκια μας και πιο τραγανά.

Πλάθουμε μικρά κουλουράκια και τα βάζουμε σε ταψιά. Βγαίνουν άνετα 40 τεμάχια.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 20-30 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσουν στη σχάρα.

Πηγή: akispetretzikis.com

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Μουστοκούλουρα

0 λεπτά ανάγνωσης

ΥΛΙΚΑ

1 ποτήρι λάδι

1 ποτήρι ζάχαρη

1 ποτήρι μούστο

3/4 ποτηριού πορτοκαλάδα

2 κουταλάκια σόδα

1 ρακοπότηρο κονιάκ

1κουταλάκια μπέϊκιν

2 κουταλιές κανελλογαρύφαλα

1 κιλό αλεύρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το μούστο, τη σόδα διαλυμένη στο πορτοκαλόζουμο, το μπέϊκιν διαλυμένο στο κονιάκ, τα κανελογαρύφαλλα και το αλεύρι.

Ζυμώνουμε καλά, πλάθουμε τα κουλούρια και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο.

Πηγή: incrediblecrete.gr

 

Μοιραστείτε το άρθρο