Υλικά
1 κιλό χοχλιούς
1 μάτσο άγρια
μάραθα χοντροκομμένα
½ κιλό φρέσκα κουκιά καθαρισμένα
1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 ποτήρια ζωμό λαχανικών
Χυμό από 1 μεγάλο λεμόνι
1 κ. σ. αλεύρι
2 φύλλα δάφνη
Αλάτι,
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Δημιουργία:
Καθαρίζουμε και ξεβράζουμε τους χοχλιούς δυο τρείς φορές να φύγουν οι ακαθαρσίες τους.
Στη τελευταία βράση προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης και λίγο αλάτι. Τους αφήνουμε στην άκρη να στραγγίξουν.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τα κουκιά και μετά από λίγο τους χοχλιούς.
Ρίχνουμε το ζωμό και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο.
Σιγοψήνουμε και 10 λεπτά πριν τα σαλιγκάρια μας ψηθούν προσθέτουμε τα μάραθα και αλατοπιπερώνουμε.
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα με το λεμόνι που θα δέσει το φαγητό μας χτυπώντας το λεμόνι με το αλεύρι, ζωμό από το φαγητό και περιχύνουμε ανακατεύοντας την κατσαρόλα ελαφρά κουνώντας την με τα χέρια μας.