Νηστίσιμη πίτσα

2 λεπτά ανάγνωσης

ΥΛΙΚΑ: Για τη ζύμη

500 Γραμ. Αλεύρι

1 1/4 φλιτζάνι του τσαγιού χλιαρό νερό

1 φακελάκι ξερή μαγιά

1 πρέζα αλάτι

1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

ΥΛΙΚΑ: Για τη γέμιση

5 πιπεριές κέρατο

1/2 πιπεριά κόκκινη (κανονική)

1 μεγάλο κρεμμύδι

2 σκελίδες σκόρδο

1 πρέζα Αλάτι

2 με 3 κουταλιές της σούπας Ελιές ροδέλες

Κέτσαπ (όσο για να καλύψει τη ζύμη)

Λίγο πιπέρι

Λίγη ρίγανη

Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Αρχικά στο κάδο του μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι με τη μαγιά και το χλιαρό νερό για να διαλυθεί. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και το αλάτι και χτυπάμε μέχρι να γίνει η ζύμη μας. Όταν είναι έτοιμη την βάζουμε σε ένα μπόλ την σκεπάζουμε και αφήνουμε για περίπου 1 ώρα για να φουσκώσει.

Όση ώρα περιμένουμε θα φτιάξουμε τη γέμιση.

Σε ενα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες πιπεριές, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι ,την κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη και το σκόρδο λιωμένο και αφήνουμε να τσιγαριστούν για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι. Στο τέλος προσθέτουμε και ελάχιστο ψιλοκομμένο μαϊντανό. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.

Μόλις είναι έτοιμη βάζουμε σε ένα ταψί νούμερο 40 cm λίγο ελαιόλαδο και περνούμε τη ζύμη μας και τη στρώνουμε στο ταψί μας. Απλώνουμε την κέτσαπ στη ζύμη μας και πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη.

Προσθέτουμε το υλικό μας με τις πιπεριές και απλώνουμε να πάει παντού. Στη συνέχεια προσθέτουμε και τις ροδέλες ελιές και ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς περίπου 30 λεπτά ,μέχρι να ροδίσει η ζύμη μας.

Πηγή: mageirikipandaisia.wordpress.com

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Νηστίσιμη πίτσα

2 λεπτά ανάγνωσης

ΥΛΙΚΑ: Για τη ζύμη

500 Γραμ. Αλεύρι

1 1/4 φλιτζάνι του τσαγιού χλιαρό νερό

1 φακελάκι ξερή μαγιά

1 πρέζα αλάτι

1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

ΥΛΙΚΑ: Για τη γέμιση

5 πιπεριές κέρατο

1/2 πιπεριά κόκκινη (κανονική)

1 μεγάλο κρεμμύδι

2 σκελίδες σκόρδο

1 πρέζα Αλάτι

2 με 3 κουταλιές της σούπας Ελιές ροδέλες

Κέτσαπ (όσο για να καλύψει τη ζύμη)

Λίγο πιπέρι

Λίγη ρίγανη

Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Αρχικά στο κάδο του μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι με τη μαγιά και το χλιαρό νερό για να διαλυθεί. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και το αλάτι και χτυπάμε μέχρι να γίνει η ζύμη μας. Όταν είναι έτοιμη την βάζουμε σε ένα μπόλ την σκεπάζουμε και αφήνουμε για περίπου 1 ώρα για να φουσκώσει.

Όση ώρα περιμένουμε θα φτιάξουμε τη γέμιση.

Σε ενα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες πιπεριές, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι ,την κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη και το σκόρδο λιωμένο και αφήνουμε να τσιγαριστούν για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι. Στο τέλος προσθέτουμε και ελάχιστο ψιλοκομμένο μαϊντανό. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.

Μόλις είναι έτοιμη βάζουμε σε ένα ταψί νούμερο 40 cm λίγο ελαιόλαδο και περνούμε τη ζύμη μας και τη στρώνουμε στο ταψί μας. Απλώνουμε την κέτσαπ στη ζύμη μας και πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη.

Προσθέτουμε το υλικό μας με τις πιπεριές και απλώνουμε να πάει παντού. Στη συνέχεια προσθέτουμε και τις ροδέλες ελιές και ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς περίπου 30 λεπτά ,μέχρι να ροδίσει η ζύμη μας.

Πηγή: mageirikipandaisia.wordpress.com

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Νηστίσιμη πίτσα

2 λεπτά ανάγνωσης

ΥΛΙΚΑ: Για τη ζύμη

500 Γραμ. Αλεύρι

1 1/4 φλιτζάνι του τσαγιού χλιαρό νερό

1 φακελάκι ξερή μαγιά

1 πρέζα αλάτι

1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

ΥΛΙΚΑ: Για τη γέμιση

5 πιπεριές κέρατο

1/2 πιπεριά κόκκινη (κανονική)

1 μεγάλο κρεμμύδι

2 σκελίδες σκόρδο

1 πρέζα Αλάτι

2 με 3 κουταλιές της σούπας Ελιές ροδέλες

Κέτσαπ (όσο για να καλύψει τη ζύμη)

Λίγο πιπέρι

Λίγη ρίγανη

Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Αρχικά στο κάδο του μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι με τη μαγιά και το χλιαρό νερό για να διαλυθεί. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και το αλάτι και χτυπάμε μέχρι να γίνει η ζύμη μας. Όταν είναι έτοιμη την βάζουμε σε ένα μπόλ την σκεπάζουμε και αφήνουμε για περίπου 1 ώρα για να φουσκώσει.

Όση ώρα περιμένουμε θα φτιάξουμε τη γέμιση.

Σε ενα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες πιπεριές, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι ,την κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη και το σκόρδο λιωμένο και αφήνουμε να τσιγαριστούν για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι. Στο τέλος προσθέτουμε και ελάχιστο ψιλοκομμένο μαϊντανό. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.

Μόλις είναι έτοιμη βάζουμε σε ένα ταψί νούμερο 40 cm λίγο ελαιόλαδο και περνούμε τη ζύμη μας και τη στρώνουμε στο ταψί μας. Απλώνουμε την κέτσαπ στη ζύμη μας και πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη.

Προσθέτουμε το υλικό μας με τις πιπεριές και απλώνουμε να πάει παντού. Στη συνέχεια προσθέτουμε και τις ροδέλες ελιές και ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς περίπου 30 λεπτά ,μέχρι να ροδίσει η ζύμη μας.

Πηγή: mageirikipandaisia.wordpress.com

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Νηστίσιμη  πίτσα

2 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά
Για τη ζύμη
750 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 φακελάκι μαγιά
1/2 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
Περίπου 1½ ποτήρι νερού χλιαρό
Για την πίτσα
3 ντομάτες ώριμες και σφιχτές
3 ξερά κρεμμύδια
2 χρωματιστές πιπεριές
1/4 φλ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. ρίγανη
λίγες ψιλοκομμένες ελιές
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε λεκανίτσα
Πασπαλίζουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τρίβουμε, το αλεύρι με τα υπόλοιπα υλικά με τα δάχτυλα
Προσθέτουμε το νερό, λίγο λίγο και το αλάτι,  και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη ομοιόμορφη που δεν κολλάει στα χέρια
Λαδώνουμε ελαφρά ένα μπολ και  βάζουμε μέσα τη ζύμη
Σκεπάζουμε το μπολ καλά με μεμβράνη ή πανί και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο και ν’ ανέβει περίπου 45΄ έως 1 ώρα.
Ψιλοκόβουμε σε καρέ τις ντομάτες, τα κρεμμύδια και τις πιπεριές
Μόλις ανέβει (διπλασιαστεί σε όγκο η ζύμη) λαδώνουμε ρηχό ταψί για πίτα 36 εκ. ή το ρηχό ταψί του φούρνου
Με τα δάχτυλα απλώνουμε τη ζύμη μέχρι να πιάσει όλη την επιφάνεια του ταψιού. Τοποθετούμε επάνω τα ψιλοκομμένα λαχανικά, ντομάτες, κρεμμύδι, πιπεριές και τις ελιές ψιλοκομμένες.
Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε
Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 170°C στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα του φούρνου, για 50΄ και μέχρι να ροδίσει η πίτσα

Πηγή: imommy.gr – Ελένη Χαδιαράκου

Μοιραστείτε το άρθρο

Νηστίσιμη  πίτσα

2 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά
Για τη ζύμη
750 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 φακελάκι μαγιά
1/2 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
Περίπου 1½ ποτήρι νερού χλιαρό
Για την πίτσα
3 ντομάτες ώριμες και σφιχτές
3 ξερά κρεμμύδια
2 χρωματιστές πιπεριές
1/4 φλ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. ρίγανη
λίγες ψιλοκομμένες ελιές
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε λεκανίτσα
Πασπαλίζουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τρίβουμε, το αλεύρι με τα υπόλοιπα υλικά με τα δάχτυλα
Προσθέτουμε το νερό, λίγο λίγο και το αλάτι,  και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη ομοιόμορφη που δεν κολλάει στα χέρια
Λαδώνουμε ελαφρά ένα μπολ και  βάζουμε μέσα τη ζύμη
Σκεπάζουμε το μπολ καλά με μεμβράνη ή πανί και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο και ν’ ανέβει περίπου 45΄ έως 1 ώρα.
Ψιλοκόβουμε σε καρέ τις ντομάτες, τα κρεμμύδια και τις πιπεριές
Μόλις ανέβει (διπλασιαστεί σε όγκο η ζύμη) λαδώνουμε ρηχό ταψί για πίτα 36 εκ. ή το ρηχό ταψί του φούρνου
Με τα δάχτυλα απλώνουμε τη ζύμη μέχρι να πιάσει όλη την επιφάνεια του ταψιού. Τοποθετούμε επάνω τα ψιλοκομμένα λαχανικά, ντομάτες, κρεμμύδι, πιπεριές και τις ελιές ψιλοκομμένες.
Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε
Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 170°C στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα του φούρνου, για 50΄ και μέχρι να ροδίσει η πίτσα

Πηγή: imommy.gr – Ελένη Χαδιαράκου

Μοιραστείτε το άρθρο

Νηστίσιμη πίτσα

2 λεπτά ανάγνωσης

ΥΛΙΚΑ: Για τη ζύμη

500 Γραμ. Αλεύρι

1 1/4 φλιτζάνι του τσαγιού χλιαρό νερό

1 φακελάκι ξερή μαγιά

1 πρέζα αλάτι

1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

ΥΛΙΚΑ: Για τη γέμιση

5 πιπεριές κέρατο

1/2 πιπεριά κόκκινη (κανονική)

1 μεγάλο κρεμμύδι

2 σκελίδες σκόρδο

1 πρέζα Αλάτι

2 με 3 κουταλιές της σούπας Ελιές ροδέλες

Κέτσαπ (όσο για να καλύψει τη ζύμη)

Λίγο πιπέρι

Λίγη ρίγανη

Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Αρχικά στο κάδο του μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι με τη μαγιά και το χλιαρό νερό για να διαλυθεί. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και το αλάτι και χτυπάμε μέχρι να γίνει η ζύμη μας. Όταν είναι έτοιμη την βάζουμε σε ένα μπόλ την σκεπάζουμε και αφήνουμε για περίπου 1 ώρα για να φουσκώσει.

Όση ώρα περιμένουμε θα φτιάξουμε τη γέμιση.

Σε ενα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες πιπεριές, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι ,την κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη και το σκόρδο λιωμένο και αφήνουμε να τσιγαριστούν για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι. Στο τέλος προσθέτουμε και ελάχιστο ψιλοκομμένο μαϊντανό. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.

Μόλις είναι έτοιμη βάζουμε σε ένα ταψί νούμερο 40 cm λίγο ελαιόλαδο και περνούμε τη ζύμη μας και τη στρώνουμε στο ταψί μας. Απλώνουμε την κέτσαπ στη ζύμη μας και πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη.

Προσθέτουμε το υλικό μας με τις πιπεριές και απλώνουμε να πάει παντού. Στη συνέχεια προσθέτουμε και τις ροδέλες ελιές και ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς περίπου 30 λεπτά ,μέχρι να ροδίσει η ζύμη μας.

Πηγή: mageirikipandaisia.wordpress.com

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Νηστίσιμη  πίτσα

2 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά
Για τη ζύμη
750 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 φακελάκι μαγιά
1/2 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
Περίπου 1½ ποτήρι νερού χλιαρό
Για την πίτσα
3 ντομάτες ώριμες και σφιχτές
3 ξερά κρεμμύδια
2 χρωματιστές πιπεριές
1/4 φλ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. ρίγανη
λίγες ψιλοκομμένες ελιές
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε λεκανίτσα
Πασπαλίζουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τρίβουμε, το αλεύρι με τα υπόλοιπα υλικά με τα δάχτυλα
Προσθέτουμε το νερό, λίγο λίγο και το αλάτι,  και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη ομοιόμορφη που δεν κολλάει στα χέρια
Λαδώνουμε ελαφρά ένα μπολ και  βάζουμε μέσα τη ζύμη
Σκεπάζουμε το μπολ καλά με μεμβράνη ή πανί και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο και ν’ ανέβει περίπου 45΄ έως 1 ώρα.
Ψιλοκόβουμε σε καρέ τις ντομάτες, τα κρεμμύδια και τις πιπεριές
Μόλις ανέβει (διπλασιαστεί σε όγκο η ζύμη) λαδώνουμε ρηχό ταψί για πίτα 36 εκ. ή το ρηχό ταψί του φούρνου
Με τα δάχτυλα απλώνουμε τη ζύμη μέχρι να πιάσει όλη την επιφάνεια του ταψιού. Τοποθετούμε επάνω τα ψιλοκομμένα λαχανικά, ντομάτες, κρεμμύδι, πιπεριές και τις ελιές ψιλοκομμένες.
Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε
Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 170°C στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα του φούρνου, για 50΄ και μέχρι να ροδίσει η πίτσα

Πηγή: imommy.gr – Ελένη Χαδιαράκου

Μοιραστείτε το άρθρο

Νηστίσιμη πίτσα

1 λεπτά ανάγνωσης

Τι θα χρειαστείς

Πίτες για σουβλάκια

1 ντομάτα κομμένη σε φέτες

Ελιές χωρίς κουκούτσι

Μισό κιλό κίτρινο τυρί τριμμένο νηστίσιμο

1 πιπεριά κομμένη σε φέτες

Κρεμμύδι κομμένο σε φέτες

Ρίγανη

Κέτσαπ

Πως θα το φτιάξεις

Λάδωσε ένα ταψί και πρόσθεσε μέσα όσες πίτες από σουβλάκι χωράει. Έπειτα πρόσθεσε πάνω από τις πίτες κέτσαπ και ρίγανη.

Κόψε την ντοματούλα, την πιπεριά και το κρεμμύδι σε φέτες.

Πρόσθεσε τα λαχανικά πάνω από την κέτσαπ.

Κόψε τις ελιές στην μέση και πρόσθεσε της πάνω από τα λαχανικά. Τέλος βάλε και το τριμμένο κίτρινο νηστίσιμο τυρί και ψήσε στους 200 μέχρι να λιώσει το τυρί.

Πηγή: joytv.gr

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Νηστίσιμη πίτσα

2 λεπτά ανάγνωσης

ΥΛΙΚΑ: Για τη ζύμη

500 Γραμ. Αλεύρι

1 1/4 φλιτζάνι του τσαγιού χλιαρό νερό

1 φακελάκι ξερή μαγιά

1 πρέζα αλάτι

1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

ΥΛΙΚΑ: Για τη γέμιση

5 πιπεριές κέρατο

1/2 πιπεριά κόκκινη (κανονική)

1 μεγάλο κρεμμύδι

2 σκελίδες σκόρδο

1 πρέζα Αλάτι

2 με 3 κουταλιές της σούπας Ελιές ροδέλες

Κέτσαπ (όσο για να καλύψει τη ζύμη)

Λίγο πιπέρι

Λίγη ρίγανη

Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Αρχικά στο κάδο του μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι με τη μαγιά και το χλιαρό νερό για να διαλυθεί. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και το αλάτι και χτυπάμε μέχρι να γίνει η ζύμη μας. Όταν είναι έτοιμη την βάζουμε σε ένα μπόλ την σκεπάζουμε και αφήνουμε για περίπου 1 ώρα για να φουσκώσει.

Όση ώρα περιμένουμε θα φτιάξουμε τη γέμιση.

Σε ενα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες πιπεριές, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι ,την κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη και το σκόρδο λιωμένο και αφήνουμε να τσιγαριστούν για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι. Στο τέλος προσθέτουμε και ελάχιστο ψιλοκομμένο μαϊντανό. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.

Μόλις είναι έτοιμη βάζουμε σε ένα ταψί νούμερο 40 cm λίγο ελαιόλαδο και περνούμε τη ζύμη μας και τη στρώνουμε στο ταψί μας. Απλώνουμε την κέτσαπ στη ζύμη μας και πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη.

Προσθέτουμε το υλικό μας με τις πιπεριές και απλώνουμε να πάει παντού. Στη συνέχεια προσθέτουμε και τις ροδέλες ελιές και ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς περίπου 30 λεπτά ,μέχρι να ροδίσει η ζύμη μας.

Πηγή: mageirikipandaisia.wordpress.com

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Νηστίσιμη πίτσα

2 λεπτά ανάγνωσης

ΥΛΙΚΑ: Για τη ζύμη

500 Γραμ. Αλεύρι

1 1/4 φλιτζάνι του τσαγιού χλιαρό νερό

1 φακελάκι ξερή μαγιά

1 πρέζα αλάτι

1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

ΥΛΙΚΑ: Για τη γέμιση

5 πιπεριές κέρατο

1/2 πιπεριά κόκκινη (κανονική)

1 μεγάλο κρεμμύδι

2 σκελίδες σκόρδο

1 πρέζα Αλάτι

2 με 3 κουταλιές της σούπας Ελιές ροδέλες

Κέτσαπ (όσο για να καλύψει τη ζύμη)

Λίγο πιπέρι

Λίγη ρίγανη

Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Αρχικά στο κάδο του μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι με τη μαγιά και το χλιαρό νερό για να διαλυθεί. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και το αλάτι και χτυπάμε μέχρι να γίνει η ζύμη μας. Όταν είναι έτοιμη την βάζουμε σε ένα μπόλ την σκεπάζουμε και αφήνουμε για περίπου 1 ώρα για να φουσκώσει.

Όση ώρα περιμένουμε θα φτιάξουμε τη γέμιση.

Σε ενα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες πιπεριές, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι ,την κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη και το σκόρδο λιωμένο και αφήνουμε να τσιγαριστούν για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι. Στο τέλος προσθέτουμε και ελάχιστο ψιλοκομμένο μαϊντανό. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.

Μόλις είναι έτοιμη βάζουμε σε ένα ταψί νούμερο 40 cm λίγο ελαιόλαδο και περνούμε τη ζύμη μας και τη στρώνουμε στο ταψί μας. Απλώνουμε την κέτσαπ στη ζύμη μας και πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη.

Προσθέτουμε το υλικό μας με τις πιπεριές και απλώνουμε να πάει παντού. Στη συνέχεια προσθέτουμε και τις ροδέλες ελιές και ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς περίπου 30 λεπτά ,μέχρι να ροδίσει η ζύμη μας.

Πηγή: mageirikipandaisia.wordpress.com

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Νηστίσιμη  πίτσα

2 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά
Για τη ζύμη
750 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 φακελάκι μαγιά
1/2 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
Περίπου 1½ ποτήρι νερού χλιαρό
Για την πίτσα
3 ντομάτες ώριμες και σφιχτές
3 ξερά κρεμμύδια
2 χρωματιστές πιπεριές
1/4 φλ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. ρίγανη
λίγες ψιλοκομμένες ελιές
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε λεκανίτσα
Πασπαλίζουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τρίβουμε, το αλεύρι με τα υπόλοιπα υλικά με τα δάχτυλα
Προσθέτουμε το νερό, λίγο λίγο και το αλάτι,  και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη ομοιόμορφη που δεν κολλάει στα χέρια
Λαδώνουμε ελαφρά ένα μπολ και  βάζουμε μέσα τη ζύμη
Σκεπάζουμε το μπολ καλά με μεμβράνη ή πανί και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο και ν’ ανέβει περίπου 45΄ έως 1 ώρα.
Ψιλοκόβουμε σε καρέ τις ντομάτες, τα κρεμμύδια και τις πιπεριές
Μόλις ανέβει (διπλασιαστεί σε όγκο η ζύμη) λαδώνουμε ρηχό ταψί για πίτα 36 εκ. ή το ρηχό ταψί του φούρνου
Με τα δάχτυλα απλώνουμε τη ζύμη μέχρι να πιάσει όλη την επιφάνεια του ταψιού. Τοποθετούμε επάνω τα ψιλοκομμένα λαχανικά, ντομάτες, κρεμμύδι, πιπεριές και τις ελιές ψιλοκομμένες.
Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε
Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 170°C στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα του φούρνου, για 50΄ και μέχρι να ροδίσει η πίτσα

Πηγή: imommy.gr – Ελένη Χαδιαράκου

Μοιραστείτε το άρθρο

Νηστίσιμη πίτσα

2 λεπτά ανάγνωσης

ΥΛΙΚΑ: Για τη ζύμη

500 Γραμ. Αλεύρι

1 1/4 φλιτζάνι του τσαγιού χλιαρό νερό

1 φακελάκι ξερή μαγιά

1 πρέζα αλάτι

1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

ΥΛΙΚΑ: Για τη γέμιση

5 πιπεριές κέρατο

1/2 πιπεριά κόκκινη (κανονική)

1 μεγάλο κρεμμύδι

2 σκελίδες σκόρδο

1 πρέζα Αλάτι

2 με 3 κουταλιές της σούπας Ελιές ροδέλες

Κέτσαπ (όσο για να καλύψει τη ζύμη)

Λίγο πιπέρι

Λίγη ρίγανη

Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Αρχικά στο κάδο του μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι με τη μαγιά και το χλιαρό νερό για να διαλυθεί. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και το αλάτι και χτυπάμε μέχρι να γίνει η ζύμη μας. Όταν είναι έτοιμη την βάζουμε σε ένα μπόλ την σκεπάζουμε και αφήνουμε για περίπου 1 ώρα για να φουσκώσει.

Όση ώρα περιμένουμε θα φτιάξουμε τη γέμιση.

Σε ενα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες πιπεριές, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι ,την κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη και το σκόρδο λιωμένο και αφήνουμε να τσιγαριστούν για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι. Στο τέλος προσθέτουμε και ελάχιστο ψιλοκομμένο μαϊντανό. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.

Μόλις είναι έτοιμη βάζουμε σε ένα ταψί νούμερο 40 cm λίγο ελαιόλαδο και περνούμε τη ζύμη μας και τη στρώνουμε στο ταψί μας. Απλώνουμε την κέτσαπ στη ζύμη μας και πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη.

Προσθέτουμε το υλικό μας με τις πιπεριές και απλώνουμε να πάει παντού. Στη συνέχεια προσθέτουμε και τις ροδέλες ελιές και ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς περίπου 30 λεπτά ,μέχρι να ροδίσει η ζύμη μας.

Πηγή: mageirikipandaisia.wordpress.com

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Νηστίσιμη πίτσα

2 λεπτά ανάγνωσης

ΥΛΙΚΑ: Για τη ζύμη

500 Γραμ. Αλεύρι

1 1/4 φλιτζάνι του τσαγιού χλιαρό νερό

1 φακελάκι ξερή μαγιά

1 πρέζα αλάτι

1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

ΥΛΙΚΑ: Για τη γέμιση

5 πιπεριές κέρατο

1/2 πιπεριά κόκκινη (κανονική)

1 μεγάλο κρεμμύδι

2 σκελίδες σκόρδο

1 πρέζα Αλάτι

2 με 3 κουταλιές της σούπας Ελιές ροδέλες

Κέτσαπ (όσο για να καλύψει τη ζύμη)

Λίγο πιπέρι

Λίγη ρίγανη

Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Αρχικά στο κάδο του μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι με τη μαγιά και το χλιαρό νερό για να διαλυθεί. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και το αλάτι και χτυπάμε μέχρι να γίνει η ζύμη μας. Όταν είναι έτοιμη την βάζουμε σε ένα μπόλ την σκεπάζουμε και αφήνουμε για περίπου 1 ώρα για να φουσκώσει.

Όση ώρα περιμένουμε θα φτιάξουμε τη γέμιση.

Σε ενα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες πιπεριές, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι ,την κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη και το σκόρδο λιωμένο και αφήνουμε να τσιγαριστούν για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι. Στο τέλος προσθέτουμε και ελάχιστο ψιλοκομμένο μαϊντανό. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.

Μόλις είναι έτοιμη βάζουμε σε ένα ταψί νούμερο 40 cm λίγο ελαιόλαδο και περνούμε τη ζύμη μας και τη στρώνουμε στο ταψί μας. Απλώνουμε την κέτσαπ στη ζύμη μας και πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη.

Προσθέτουμε το υλικό μας με τις πιπεριές και απλώνουμε να πάει παντού. Στη συνέχεια προσθέτουμε και τις ροδέλες ελιές και ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς περίπου 30 λεπτά ,μέχρι να ροδίσει η ζύμη μας.

Πηγή: mageirikipandaisia.wordpress.com

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Νηστίσιμη πίτσα

2 λεπτά ανάγνωσης

ΥΛΙΚΑ: Για τη ζύμη

500 Γραμ. Αλεύρι

1 1/4 φλιτζάνι του τσαγιού χλιαρό νερό

1 φακελάκι ξερή μαγιά

1 πρέζα αλάτι

1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

ΥΛΙΚΑ: Για τη γέμιση

5 πιπεριές κέρατο

1/2 πιπεριά κόκκινη (κανονική)

1 μεγάλο κρεμμύδι

2 σκελίδες σκόρδο

1 πρέζα Αλάτι

2 με 3 κουταλιές της σούπας Ελιές ροδέλες

Κέτσαπ (όσο για να καλύψει τη ζύμη)

Λίγο πιπέρι

Λίγη ρίγανη

Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Αρχικά στο κάδο του μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι με τη μαγιά και το χλιαρό νερό για να διαλυθεί. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και το αλάτι και χτυπάμε μέχρι να γίνει η ζύμη μας. Όταν είναι έτοιμη την βάζουμε σε ένα μπόλ την σκεπάζουμε και αφήνουμε για περίπου 1 ώρα για να φουσκώσει.

Όση ώρα περιμένουμε θα φτιάξουμε τη γέμιση.

Σε ενα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες πιπεριές, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι ,την κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη και το σκόρδο λιωμένο και αφήνουμε να τσιγαριστούν για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι. Στο τέλος προσθέτουμε και ελάχιστο ψιλοκομμένο μαϊντανό. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.

Μόλις είναι έτοιμη βάζουμε σε ένα ταψί νούμερο 40 cm λίγο ελαιόλαδο και περνούμε τη ζύμη μας και τη στρώνουμε στο ταψί μας. Απλώνουμε την κέτσαπ στη ζύμη μας και πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη.

Προσθέτουμε το υλικό μας με τις πιπεριές και απλώνουμε να πάει παντού. Στη συνέχεια προσθέτουμε και τις ροδέλες ελιές και ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς περίπου 30 λεπτά ,μέχρι να ροδίσει η ζύμη μας.

Πηγή: mageirikipandaisia.wordpress.com

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Νηστίσιμη πίτσα

2 λεπτά ανάγνωσης

ΥΛΙΚΑ: Για τη ζύμη

500 Γραμ. Αλεύρι

1 1/4 φλιτζάνι του τσαγιού χλιαρό νερό

1 φακελάκι ξερή μαγιά

1 πρέζα αλάτι

1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

ΥΛΙΚΑ: Για τη γέμιση

5 πιπεριές κέρατο

1/2 πιπεριά κόκκινη (κανονική)

1 μεγάλο κρεμμύδι

2 σκελίδες σκόρδο

1 πρέζα Αλάτι

2 με 3 κουταλιές της σούπας Ελιές ροδέλες

Κέτσαπ (όσο για να καλύψει τη ζύμη)

Λίγο πιπέρι

Λίγη ρίγανη

Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Αρχικά στο κάδο του μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι με τη μαγιά και το χλιαρό νερό για να διαλυθεί. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και το αλάτι και χτυπάμε μέχρι να γίνει η ζύμη μας. Όταν είναι έτοιμη την βάζουμε σε ένα μπόλ την σκεπάζουμε και αφήνουμε για περίπου 1 ώρα για να φουσκώσει.

Όση ώρα περιμένουμε θα φτιάξουμε τη γέμιση.

Σε ενα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες πιπεριές, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι ,την κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη και το σκόρδο λιωμένο και αφήνουμε να τσιγαριστούν για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι. Στο τέλος προσθέτουμε και ελάχιστο ψιλοκομμένο μαϊντανό. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.

Μόλις είναι έτοιμη βάζουμε σε ένα ταψί νούμερο 40 cm λίγο ελαιόλαδο και περνούμε τη ζύμη μας και τη στρώνουμε στο ταψί μας. Απλώνουμε την κέτσαπ στη ζύμη μας και πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη.

Προσθέτουμε το υλικό μας με τις πιπεριές και απλώνουμε να πάει παντού. Στη συνέχεια προσθέτουμε και τις ροδέλες ελιές και ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς περίπου 30 λεπτά ,μέχρι να ροδίσει η ζύμη μας.

Πηγή: mageirikipandaisia.wordpress.com

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Νηστίσιμη πίτσα

2 λεπτά ανάγνωσης

ΥΛΙΚΑ: Για τη ζύμη

500 Γραμ. Αλεύρι

1 1/4 φλιτζάνι του τσαγιού χλιαρό νερό

1 φακελάκι ξερή μαγιά

1 πρέζα αλάτι

1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

ΥΛΙΚΑ: Για τη γέμιση

5 πιπεριές κέρατο

1/2 πιπεριά κόκκινη (κανονική)

1 μεγάλο κρεμμύδι

2 σκελίδες σκόρδο

1 πρέζα Αλάτι

2 με 3 κουταλιές της σούπας Ελιές ροδέλες

Κέτσαπ (όσο για να καλύψει τη ζύμη)

Λίγο πιπέρι

Λίγη ρίγανη

Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Αρχικά στο κάδο του μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι με τη μαγιά και το χλιαρό νερό για να διαλυθεί. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και το αλάτι και χτυπάμε μέχρι να γίνει η ζύμη μας. Όταν είναι έτοιμη την βάζουμε σε ένα μπόλ την σκεπάζουμε και αφήνουμε για περίπου 1 ώρα για να φουσκώσει.

Όση ώρα περιμένουμε θα φτιάξουμε τη γέμιση.

Σε ενα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες πιπεριές, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι ,την κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη και το σκόρδο λιωμένο και αφήνουμε να τσιγαριστούν για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι. Στο τέλος προσθέτουμε και ελάχιστο ψιλοκομμένο μαϊντανό. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.

Μόλις είναι έτοιμη βάζουμε σε ένα ταψί νούμερο 40 cm λίγο ελαιόλαδο και περνούμε τη ζύμη μας και τη στρώνουμε στο ταψί μας. Απλώνουμε την κέτσαπ στη ζύμη μας και πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη.

Προσθέτουμε το υλικό μας με τις πιπεριές και απλώνουμε να πάει παντού. Στη συνέχεια προσθέτουμε και τις ροδέλες ελιές και ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς περίπου 30 λεπτά ,μέχρι να ροδίσει η ζύμη μας.

Πηγή: mageirikipandaisia.wordpress.com

Μοιραστείτε το άρθρο