Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά

  • 1 χταπόδι, φρέσκο ή κατεψυγμένο, γύρω στο 1 κιλό, καθαρισμένο και πλυμένο
  • 1/2 κιλό κοφτό μακαρονάκι
  • 2 κρεμμύδια, σε ψιλά καρέ
  • 2 – 3 σκελίδες σκόρδου, σε φετάκια (ή όσο θέλουμε)
  • 1 κουτ. σούπας πελτές
  • 2/3 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο κανέλα, μπαχάρι, κόκκινο γλυκό πιπέρι, κύμινο (από 1/6 κουτ. γλυκού – αν δεν μας αρέσει κάποιο, το παραλείπουμε)
  • αλάτι, μαυροπίπερο

Διαδικασία

Σιγοψήνουμε το χταπόδι όπως εδώ.

Κρατάμε 1 φλιτζάνι χταποδόζουμο και κόβουμε το χταπόδι σε μικρά κομμάτια, περίπου στον 1 πόντο.

Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε στο λάδι σε δυνατή φωτιά το κρεμμύδι μέχρι να πάρει ένα ελαφρύ ρόδινο χρώμα.

Προσθέτουμε το σκόρδο, τσιγαρίζουμε λίγο ακόμη και βάζουμε το χταποδόζουμο και 2 ποτήρια νερό. Μόλις κοχλάσει το υγρό, ρίχνουμε το μακαρονάκι.

Ανακατεύουμε για να μην πιάσει στον πυθμένα της κατσαρόλας.

Στα 5 λεπτά μαγειρέματος ρίχνουμε τον πελτέ διαλυμένο σε 1/2 φλιτζάνι νερό, το κομμένο χταπόδι και τα μπαχαρικά και βράζουμε μέχρι να γίνει το ζυμαρικό και να σωθούν τα υγρά.

Παρακολουθούμε το φαγητό και προσθέτουμε σιγά-σιγά ζεστό νερό, μέχρι να γίνει το μακαρονάκι και να μείνει με το λάδι του.

Δοκιμάζουμε το φαγητό και, αν χρειάζεται, προσθέτουμε αλάτι ή όποιο άλλο καρύκευμα θέλουμε.

Πηγή: www.gastronomos.gr

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά (Σερβίρει 5)

1 κιλό χταπόδι

1/2 κιλό κοφτό μακαρονάκι

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

3-4 ντομάτες κόκκινες ψιλοκομμένες

200 γρ. φυτίνη

αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Πλένετε το χταπόδι και το κόβετε σε μικρά κομμάτια.

Βάζετε τη φυτίνη σε μια κατσαρόλα να κάψει και προσθέτετε το κρεμμύδι να σωταριστεί.

Ανακατεύοντας, ρίχνετε το χταπόδι, τη ψιλοκομμένη ντομάτα, αλάτι-πιπέρι, το ανάλογο νερό και αφήνετε να βράσουν καλά, με αρκετό ζωμό.

Πριν το χταπόδι καλοψηθεί ρίχνετε το κοφτό μακαρονάκι και αφήνετε να βράσουν μαζί 10-15 λεπτά.

Το χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι σερβίρετε ζεστό.

Πηγή: sidages.gr

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά:
1 κιλό χταπόδι, 1/2 κιλό κοφτό μακαρονάκι, 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα, 3-4 ντομάτες κόκκινες ψιλοκομμένες, 200 γρ. φυτίνη, αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:
Πλένουμε το χταπόδι και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.

Βάζουμε τη φυτίνη σε μια κατσαρόλα να κάψει και προσθέτουμε το κρεμμύδι να σωταριστεί.

Ανακατεύοντας, ρίχνουμε το χταπόδι, την ψιλοκομμένη ντομάτα, αλάτι-πιπέρι, το ανάλογο νερό και αφήνουμε να βράσουν καλά, με αρκετό ζωμό.

Πριν το χταπόδι καλοψηθεί, ρίχνουμε το κοφτό μακαρονάκι και αφήνουμε να βράσουν μαζί 10-15 λεπτά.

Το χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι σερβίρεται ζεστό.

Πηγή: Sidages.gr

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά

  • 1 χταπόδι, φρέσκο ή κατεψυγμένο, γύρω στο 1 κιλό, καθαρισμένο και πλυμένο
  • 1/2 κιλό κοφτό μακαρονάκι
  • 2 κρεμμύδια, σε ψιλά καρέ
  • 2 – 3 σκελίδες σκόρδου, σε φετάκια (ή όσο θέλουμε)
  • 1 κουτ. σούπας πελτές
  • 2/3 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο κανέλα, μπαχάρι, κόκκινο γλυκό πιπέρι, κύμινο (από 1/6 κουτ. γλυκού – αν δεν μας αρέσει κάποιο, το παραλείπουμε)
  • αλάτι, μαυροπίπερο

Διαδικασία

Σιγοψήνουμε το χταπόδι όπως εδώ.

Κρατάμε 1 φλιτζάνι χταποδόζουμο και κόβουμε το χταπόδι σε μικρά κομμάτια, περίπου στον 1 πόντο.

Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε στο λάδι σε δυνατή φωτιά το κρεμμύδι μέχρι να πάρει ένα ελαφρύ ρόδινο χρώμα.

Προσθέτουμε το σκόρδο, τσιγαρίζουμε λίγο ακόμη και βάζουμε το χταποδόζουμο και 2 ποτήρια νερό. Μόλις κοχλάσει το υγρό, ρίχνουμε το μακαρονάκι.

Ανακατεύουμε για να μην πιάσει στον πυθμένα της κατσαρόλας.

Στα 5 λεπτά μαγειρέματος ρίχνουμε τον πελτέ διαλυμένο σε 1/2 φλιτζάνι νερό, το κομμένο χταπόδι και τα μπαχαρικά και βράζουμε μέχρι να γίνει το ζυμαρικό και να σωθούν τα υγρά.

Παρακολουθούμε το φαγητό και προσθέτουμε σιγά-σιγά ζεστό νερό, μέχρι να γίνει το μακαρονάκι και να μείνει με το λάδι του.

Δοκιμάζουμε το φαγητό και, αν χρειάζεται, προσθέτουμε αλάτι ή όποιο άλλο καρύκευμα θέλουμε.

Πηγή: gastronomos.gr

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά

  • 1 χταπόδι, φρέσκο ή κατεψυγμένο, γύρω στο 1 κιλό, καθαρισμένο και πλυμένο
  • 1/2 κιλό κοφτό μακαρονάκι
  • 2 κρεμμύδια, σε ψιλά καρέ
  • 2 – 3 σκελίδες σκόρδου, σε φετάκια (ή όσο θέλουμε)
  • 1 κουτ. σούπας πελτές
  • 2/3 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο κανέλα, μπαχάρι, κόκκινο γλυκό πιπέρι, κύμινο (από 1/6 κουτ. γλυκού – αν δεν μας αρέσει κάποιο, το παραλείπουμε)
  • αλάτι, μαυροπίπερο

Διαδικασία

Σιγοψήνουμε το χταπόδι όπως εδώ.

Κρατάμε 1 φλιτζάνι χταποδόζουμο και κόβουμε το χταπόδι σε μικρά κομμάτια, περίπου στον 1 πόντο.

Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε στο λάδι σε δυνατή φωτιά το κρεμμύδι μέχρι να πάρει ένα ελαφρύ ρόδινο χρώμα.

Προσθέτουμε το σκόρδο, τσιγαρίζουμε λίγο ακόμη και βάζουμε το χταποδόζουμο και 2 ποτήρια νερό. Μόλις κοχλάσει το υγρό, ρίχνουμε το μακαρονάκι.

Ανακατεύουμε για να μην πιάσει στον πυθμένα της κατσαρόλας.

Στα 5 λεπτά μαγειρέματος ρίχνουμε τον πελτέ διαλυμένο σε 1/2 φλιτζάνι νερό, το κομμένο χταπόδι και τα μπαχαρικά και βράζουμε μέχρι να γίνει το ζυμαρικό και να σωθούν τα υγρά.

Παρακολουθούμε το φαγητό και προσθέτουμε σιγά-σιγά ζεστό νερό, μέχρι να γίνει το μακαρονάκι και να μείνει με το λάδι του.

Δοκιμάζουμε το φαγητό και, αν χρειάζεται, προσθέτουμε αλάτι ή όποιο άλλο καρύκευμα θέλουμε.

Πηγή: gastronomos.gr

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά

  • 1 χταπόδι, φρέσκο ή κατεψυγμένο, γύρω στο 1 κιλό, καθαρισμένο και πλυμένο
  • 1/2 κιλό κοφτό μακαρονάκι
  • 2 κρεμμύδια, σε ψιλά καρέ
  • 2 – 3 σκελίδες σκόρδου, σε φετάκια (ή όσο θέλουμε)
  • 1 κουτ. σούπας πελτές
  • 2/3 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο κανέλα, μπαχάρι, κόκκινο γλυκό πιπέρι, κύμινο (από 1/6 κουτ. γλυκού – αν δεν μας αρέσει κάποιο, το παραλείπουμε)
  • αλάτι, μαυροπίπερο

Διαδικασία

Σιγοψήνουμε το χταπόδι όπως εδώ.

Κρατάμε 1 φλιτζάνι χταποδόζουμο και κόβουμε το χταπόδι σε μικρά κομμάτια, περίπου στον 1 πόντο.

Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε στο λάδι σε δυνατή φωτιά το κρεμμύδι μέχρι να πάρει ένα ελαφρύ ρόδινο χρώμα.

Προσθέτουμε το σκόρδο, τσιγαρίζουμε λίγο ακόμη και βάζουμε το χταποδόζουμο και 2 ποτήρια νερό. Μόλις κοχλάσει το υγρό, ρίχνουμε το μακαρονάκι.

Ανακατεύουμε για να μην πιάσει στον πυθμένα της κατσαρόλας.

Στα 5 λεπτά μαγειρέματος ρίχνουμε τον πελτέ διαλυμένο σε 1/2 φλιτζάνι νερό, το κομμένο χταπόδι και τα μπαχαρικά και βράζουμε μέχρι να γίνει το ζυμαρικό και να σωθούν τα υγρά.

Παρακολουθούμε το φαγητό και προσθέτουμε σιγά-σιγά ζεστό νερό, μέχρι να γίνει το μακαρονάκι και να μείνει με το λάδι του.

Δοκιμάζουμε το φαγητό και, αν χρειάζεται, προσθέτουμε αλάτι ή όποιο άλλο καρύκευμα θέλουμε.

Πηγή: www.gastronomos.gr

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά:
1 κιλό χταπόδι, 1/2 κιλό κοφτό μακαρονάκι, 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα, 3-4 ντομάτες κόκκινες ψιλοκομμένες, 200 γρ. φυτίνη, αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:
Πλένουμε το χταπόδι και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.

Βάζουμε τη φυτίνη σε μια κατσαρόλα να κάψει και προσθέτουμε το κρεμμύδι να σωταριστεί.

Ανακατεύοντας, ρίχνουμε το χταπόδι, την ψιλοκομμένη ντομάτα, αλάτι-πιπέρι, το ανάλογο νερό και αφήνουμε να βράσουν καλά, με αρκετό ζωμό.

Πριν το χταπόδι καλοψηθεί, ρίχνουμε το κοφτό μακαρονάκι και αφήνουμε να βράσουν μαζί 10-15 λεπτά.

Το χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι σερβίρεται ζεστό.

Πηγή: Sidages.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά

  • 1 χταπόδι, φρέσκο ή κατεψυγμένο, γύρω στο 1 κιλό, καθαρισμένο και πλυμένο
  • 1/2 κιλό κοφτό μακαρονάκι
  • 2 κρεμμύδια, σε ψιλά καρέ
  • 2 – 3 σκελίδες σκόρδου, σε φετάκια (ή όσο θέλουμε)
  • 1 κουτ. σούπας πελτές
  • 2/3 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο κανέλα, μπαχάρι, κόκκινο γλυκό πιπέρι, κύμινο (από 1/6 κουτ. γλυκού – αν δεν μας αρέσει κάποιο, το παραλείπουμε)
  • αλάτι, μαυροπίπερο

Διαδικασία

Σιγοψήνουμε το χταπόδι όπως εδώ.

Κρατάμε 1 φλιτζάνι χταποδόζουμο και κόβουμε το χταπόδι σε μικρά κομμάτια, περίπου στον 1 πόντο.

Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε στο λάδι σε δυνατή φωτιά το κρεμμύδι μέχρι να πάρει ένα ελαφρύ ρόδινο χρώμα.

Προσθέτουμε το σκόρδο, τσιγαρίζουμε λίγο ακόμη και βάζουμε το χταποδόζουμο και 2 ποτήρια νερό. Μόλις κοχλάσει το υγρό, ρίχνουμε το μακαρονάκι.

Ανακατεύουμε για να μην πιάσει στον πυθμένα της κατσαρόλας.

Στα 5 λεπτά μαγειρέματος ρίχνουμε τον πελτέ διαλυμένο σε 1/2 φλιτζάνι νερό, το κομμένο χταπόδι και τα μπαχαρικά και βράζουμε μέχρι να γίνει το ζυμαρικό και να σωθούν τα υγρά.

Παρακολουθούμε το φαγητό και προσθέτουμε σιγά-σιγά ζεστό νερό, μέχρι να γίνει το μακαρονάκι και να μείνει με το λάδι του.

Δοκιμάζουμε το φαγητό και, αν χρειάζεται, προσθέτουμε αλάτι ή όποιο άλλο καρύκευμα θέλουμε.

Πηγή: gastronomos.gr

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά

  • 1 χταπόδι, φρέσκο ή κατεψυγμένο, γύρω στο 1 κιλό, καθαρισμένο και πλυμένο
  • 1/2 κιλό κοφτό μακαρονάκι
  • 2 κρεμμύδια, σε ψιλά καρέ
  • 2 – 3 σκελίδες σκόρδου, σε φετάκια (ή όσο θέλουμε)
  • 1 κουτ. σούπας πελτές
  • 2/3 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο κανέλα, μπαχάρι, κόκκινο γλυκό πιπέρι, κύμινο (από 1/6 κουτ. γλυκού – αν δεν μας αρέσει κάποιο, το παραλείπουμε)
  • αλάτι, μαυροπίπερο

Διαδικασία

Σιγοψήνουμε το χταπόδι όπως εδώ.

Κρατάμε 1 φλιτζάνι χταποδόζουμο και κόβουμε το χταπόδι σε μικρά κομμάτια, περίπου στον 1 πόντο.

Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε στο λάδι σε δυνατή φωτιά το κρεμμύδι μέχρι να πάρει ένα ελαφρύ ρόδινο χρώμα.

Προσθέτουμε το σκόρδο, τσιγαρίζουμε λίγο ακόμη και βάζουμε το χταποδόζουμο και 2 ποτήρια νερό. Μόλις κοχλάσει το υγρό, ρίχνουμε το μακαρονάκι.

Ανακατεύουμε για να μην πιάσει στον πυθμένα της κατσαρόλας.

Στα 5 λεπτά μαγειρέματος ρίχνουμε τον πελτέ διαλυμένο σε 1/2 φλιτζάνι νερό, το κομμένο χταπόδι και τα μπαχαρικά και βράζουμε μέχρι να γίνει το ζυμαρικό και να σωθούν τα υγρά.

Παρακολουθούμε το φαγητό και προσθέτουμε σιγά-σιγά ζεστό νερό, μέχρι να γίνει το μακαρονάκι και να μείνει με το λάδι του.

Δοκιμάζουμε το φαγητό και, αν χρειάζεται, προσθέτουμε αλάτι ή όποιο άλλο καρύκευμα θέλουμε.

Πηγή: gastronomos.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι

2 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά συνταγής

1 χταπόδι φρέσκο περίπου 1.000-1.200 γραμμ.

2 ξερά κρεμμύδια

1/2 κούπα ελαιόλαδο

1/2 κούπα λευκό ξηρό κρασί

1 πρέζα κανέλα

1 πρέζα μπαχάρι

1 πρέζα γαρίφαλο

1 κούπα τριμμένες ντομάτες

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

500 γραμμ. κοφτό μακαρονάκι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

αλάτι

μαϊντανό ψιλοκομμένο για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε το χταπόδι (γυρνάμε την κουκούλα του και αφαιρούμε το εσωτερικό της, επίσης πιέζουμε και αφαιρούμε το στόμα του από το κέντρο). Πλένουμε καλά το χταπόδι και το κόβουμε σε μπουκιές.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και αφήνουμε το κρεμμύδι να μαραθεί ελαφρά, χωρίς να πάρει χρώμα, για λίγα λεπτά. Τότε προσθέτουμε το χταπόδι και το σοτάρουμε για λίγα λεπτά ώσπου να αλλάξει χρώμα και να κοκκινίσει ελαφρά. Πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε να βγάλουν το άρωμά τους. Προσθέτουμε τον πελτέ και τον τρίβουμε στην κατσαρόλα, να ψηθεί και να μοσχομυρίσει η ντομάτα. Σβήνουμε τα υλικά με το κρασί και ντεγκλασάρουμε (τρίβουμε) τη βάση της κατσαρόλας. Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ για λίγα λεπτά, προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, καθώς και αρκετό νερό, που να σκεπάζει τα υλικά μας. Αφήνουμε το φαγητό σκεπασμένο να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει καλά το χταπόδι. Τότε προσθέτουμε το κοφτό μακαρονάκι και αν χρειάζεται λίγο επιπλέον νερό (για να βράσει το ζυμαρικό).

Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10΄-12΄, ανακατεύοντας τακτικά μέχρι να βράσει το ζυμαρικό και να μείνει το φαγητό με λίγο ζουμάκι. Δεν πρέπει να είναι τελείως στεγνό. Αλατοπιπερώνουμε προς το τέλος του βρασμού (ειδικά αν το χταπόδι σας είναι φρέσκο, μπορεί και να μη χρειαστεί να αλατίσετε. είναι αρκετά αλμυρά καμιά φορά. Αντίθετα, μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε μία πρέζα ζάχαρη για να ισορροπήσουν οι γεύσεις).

 

ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ ΟΤΙ: Όταν βράζουμε μικρά ζυμαρικά (κοφτό μακαρονάκι, κοχυλάκι, κοραλλάκι, κριθαράκι κ.λπ.) μέσα σε μια σάλτσα, πρέπει, σβήνοντας το φαγητό, να έχει αρκετό ζουμάκι η κατσαρόλα για να μη λασπώσουν-κολλήσουν τα ζυμαρικά μεταξύ τους.

Πηγή: argiro.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά

  • 1 χταπόδι, φρέσκο ή κατεψυγμένο, γύρω στο 1 κιλό, καθαρισμένο και πλυμένο
  • 1/2 κιλό κοφτό μακαρονάκι
  • 2 κρεμμύδια, σε ψιλά καρέ
  • 2 – 3 σκελίδες σκόρδου, σε φετάκια (ή όσο θέλουμε)
  • 1 κουτ. σούπας πελτές
  • 2/3 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο κανέλα, μπαχάρι, κόκκινο γλυκό πιπέρι, κύμινο (από 1/6 κουτ. γλυκού – αν δεν μας αρέσει κάποιο, το παραλείπουμε)
  • αλάτι, μαυροπίπερο

Διαδικασία

Σιγοψήνουμε το χταπόδι όπως εδώ.

Κρατάμε 1 φλιτζάνι χταποδόζουμο και κόβουμε το χταπόδι σε μικρά κομμάτια, περίπου στον 1 πόντο.

Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε στο λάδι σε δυνατή φωτιά το κρεμμύδι μέχρι να πάρει ένα ελαφρύ ρόδινο χρώμα.

Προσθέτουμε το σκόρδο, τσιγαρίζουμε λίγο ακόμη και βάζουμε το χταποδόζουμο και 2 ποτήρια νερό. Μόλις κοχλάσει το υγρό, ρίχνουμε το μακαρονάκι.

Ανακατεύουμε για να μην πιάσει στον πυθμένα της κατσαρόλας.

Στα 5 λεπτά μαγειρέματος ρίχνουμε τον πελτέ διαλυμένο σε 1/2 φλιτζάνι νερό, το κομμένο χταπόδι και τα μπαχαρικά και βράζουμε μέχρι να γίνει το ζυμαρικό και να σωθούν τα υγρά.

Παρακολουθούμε το φαγητό και προσθέτουμε σιγά-σιγά ζεστό νερό, μέχρι να γίνει το μακαρονάκι και να μείνει με το λάδι του.

Δοκιμάζουμε το φαγητό και, αν χρειάζεται, προσθέτουμε αλάτι ή όποιο άλλο καρύκευμα θέλουμε.

Πηγή: gastronomos.gr

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά:
1 κιλό χταπόδι,

1/2 κιλό κοφτό μακαρονάκι,

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα,

3-4 ντομάτες κόκκινες ψιλοκομμένες,

200 γρ. φυτίνη,

αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:
Πλένουμε το χταπόδι και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.

Βάζουμε τη φυτίνη σε μια κατσαρόλα να κάψει και προσθέτουμε το κρεμμύδι να σωταριστεί.

Ανακατεύοντας, ρίχνουμε το χταπόδι, την ψιλοκομμένη ντομάτα, αλάτι-πιπέρι, το ανάλογο νερό και αφήνουμε να βράσουν καλά, με αρκετό ζωμό.

Πριν το χταπόδι καλοψηθεί, ρίχνουμε το κοφτό μακαρονάκι και αφήνουμε να βράσουν μαζί 10-15 λεπτά.

Το χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι σερβίρεται ζεστό.

Πηγή: Sidages.gr

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά

  • 1 χταπόδι, φρέσκο ή κατεψυγμένο, γύρω στο 1 κιλό, καθαρισμένο και πλυμένο
  • 1/2 κιλό κοφτό μακαρονάκι
  • 2 κρεμμύδια, σε ψιλά καρέ
  • 2 – 3 σκελίδες σκόρδου, σε φετάκια (ή όσο θέλουμε)
  • 1 κουτ. σούπας πελτές
  • 2/3 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο κανέλα, μπαχάρι, κόκκινο γλυκό πιπέρι, κύμινο (από 1/6 κουτ. γλυκού – αν δεν μας αρέσει κάποιο, το παραλείπουμε)
  • αλάτι, μαυροπίπερο

Διαδικασία

Σιγοψήνουμε το χταπόδι όπως εδώ.

Κρατάμε 1 φλιτζάνι χταποδόζουμο και κόβουμε το χταπόδι σε μικρά κομμάτια, περίπου στον 1 πόντο.

Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε στο λάδι σε δυνατή φωτιά το κρεμμύδι μέχρι να πάρει ένα ελαφρύ ρόδινο χρώμα.

Προσθέτουμε το σκόρδο, τσιγαρίζουμε λίγο ακόμη και βάζουμε το χταποδόζουμο και 2 ποτήρια νερό. Μόλις κοχλάσει το υγρό, ρίχνουμε το μακαρονάκι.

Ανακατεύουμε για να μην πιάσει στον πυθμένα της κατσαρόλας.

Στα 5 λεπτά μαγειρέματος ρίχνουμε τον πελτέ διαλυμένο σε 1/2 φλιτζάνι νερό, το κομμένο χταπόδι και τα μπαχαρικά και βράζουμε μέχρι να γίνει το ζυμαρικό και να σωθούν τα υγρά.

Παρακολουθούμε το φαγητό και προσθέτουμε σιγά-σιγά ζεστό νερό, μέχρι να γίνει το μακαρονάκι και να μείνει με το λάδι του.

Δοκιμάζουμε το φαγητό και, αν χρειάζεται, προσθέτουμε αλάτι ή όποιο άλλο καρύκευμα θέλουμε.

Πηγή: www.gastronomos.gr

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά (Σερβίρει 5)

1 κιλό χταπόδι

1/2 κιλό κοφτό μακαρονάκι

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

3-4 ντομάτες κόκκινες ψιλοκομμένες

200 γρ. φυτίνη

αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Πλένετε το χταπόδι και το κόβετε σε μικρά κομμάτια.

Βάζετε τη φυτίνη σε μια κατσαρόλα να κάψει και προσθέτετε το κρεμμύδι να σωταριστεί.

Ανακατεύοντας, ρίχνετε το χταπόδι, τη ψιλοκομμένη ντομάτα, αλάτι-πιπέρι, το ανάλογο νερό και αφήνετε να βράσουν καλά, με αρκετό ζωμό.

Πριν το χταπόδι καλοψηθεί ρίχνετε το κοφτό μακαρονάκι και αφήνετε να βράσουν μαζί 10-15 λεπτά.

Το χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι σερβίρετε ζεστό.

Πηγή: sidages.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά:
1 κιλό χταπόδι, 1/2 κιλό κοφτό μακαρονάκι, 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα, 3-4 ντομάτες κόκκινες ψιλοκομμένες, 200 γρ. φυτίνη, αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:
Πλένουμε το χταπόδι και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.

Βάζουμε τη φυτίνη σε μια κατσαρόλα να κάψει και προσθέτουμε το κρεμμύδι να σωταριστεί.

Ανακατεύοντας, ρίχνουμε το χταπόδι, την ψιλοκομμένη ντομάτα, αλάτι-πιπέρι, το ανάλογο νερό και αφήνουμε να βράσουν καλά, με αρκετό ζωμό.

Πριν το χταπόδι καλοψηθεί, ρίχνουμε το κοφτό μακαρονάκι και αφήνουμε να βράσουν μαζί 10-15 λεπτά.

Το χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι σερβίρεται ζεστό.

Πηγή: Sidages.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά

  • 1 χταπόδι, φρέσκο ή κατεψυγμένο, γύρω στο 1 κιλό, καθαρισμένο και πλυμένο
  • 1/2 κιλό κοφτό μακαρονάκι
  • 2 κρεμμύδια, σε ψιλά καρέ
  • 2 – 3 σκελίδες σκόρδου, σε φετάκια (ή όσο θέλουμε)
  • 1 κουτ. σούπας πελτές
  • 2/3 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο κανέλα, μπαχάρι, κόκκινο γλυκό πιπέρι, κύμινο (από 1/6 κουτ. γλυκού – αν δεν μας αρέσει κάποιο, το παραλείπουμε)
  • αλάτι, μαυροπίπερο

Διαδικασία

Σιγοψήνουμε το χταπόδι όπως εδώ.

Κρατάμε 1 φλιτζάνι χταποδόζουμο και κόβουμε το χταπόδι σε μικρά κομμάτια, περίπου στον 1 πόντο.

Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε στο λάδι σε δυνατή φωτιά το κρεμμύδι μέχρι να πάρει ένα ελαφρύ ρόδινο χρώμα.

Προσθέτουμε το σκόρδο, τσιγαρίζουμε λίγο ακόμη και βάζουμε το χταποδόζουμο και 2 ποτήρια νερό. Μόλις κοχλάσει το υγρό, ρίχνουμε το μακαρονάκι.

Ανακατεύουμε για να μην πιάσει στον πυθμένα της κατσαρόλας.

Στα 5 λεπτά μαγειρέματος ρίχνουμε τον πελτέ διαλυμένο σε 1/2 φλιτζάνι νερό, το κομμένο χταπόδι και τα μπαχαρικά και βράζουμε μέχρι να γίνει το ζυμαρικό και να σωθούν τα υγρά.

Παρακολουθούμε το φαγητό και προσθέτουμε σιγά-σιγά ζεστό νερό, μέχρι να γίνει το μακαρονάκι και να μείνει με το λάδι του.

Δοκιμάζουμε το φαγητό και, αν χρειάζεται, προσθέτουμε αλάτι ή όποιο άλλο καρύκευμα θέλουμε.

Πηγή: gastronomos.gr

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά (Σερβίρει 5)

1 κιλό χταπόδι

1/2 κιλό κοφτό μακαρονάκι

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

3-4 ντομάτες κόκκινες ψιλοκομμένες

200 γρ. φυτίνη

αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Πλένετε το χταπόδι και το κόβετε σε μικρά κομμάτια.

Βάζετε τη φυτίνη σε μια κατσαρόλα να κάψει και προσθέτετε το κρεμμύδι να σωταριστεί.

Ανακατεύοντας, ρίχνετε το χταπόδι, τη ψιλοκομμένη ντομάτα, αλάτι-πιπέρι, το ανάλογο νερό και αφήνετε να βράσουν καλά, με αρκετό ζωμό.

Πριν το χταπόδι καλοψηθεί ρίχνετε το κοφτό μακαρονάκι και αφήνετε να βράσουν μαζί 10-15 λεπτά.

Το χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι σερβίρετε ζεστό.

Πηγή: sidages.gr

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι

2 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά συνταγής

1 χταπόδι φρέσκο περίπου 1.000-1.200 γραμμ.

2 ξερά κρεμμύδια

1/2 κούπα ελαιόλαδο

1/2 κούπα λευκό ξηρό κρασί

1 πρέζα κανέλα

1 πρέζα μπαχάρι

1 πρέζα γαρίφαλο

1 κούπα τριμμένες ντομάτες

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

500 γραμμ. κοφτό μακαρονάκι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

αλάτι

μαϊντανό ψιλοκομμένο για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε το χταπόδι (γυρνάμε την κουκούλα του και αφαιρούμε το εσωτερικό της, επίσης πιέζουμε και αφαιρούμε το στόμα του από το κέντρο). Πλένουμε καλά το χταπόδι και το κόβουμε σε μπουκιές.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και αφήνουμε το κρεμμύδι να μαραθεί ελαφρά, χωρίς να πάρει χρώμα, για λίγα λεπτά. Τότε προσθέτουμε το χταπόδι και το σοτάρουμε για λίγα λεπτά ώσπου να αλλάξει χρώμα και να κοκκινίσει ελαφρά. Πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε να βγάλουν το άρωμά τους. Προσθέτουμε τον πελτέ και τον τρίβουμε στην κατσαρόλα, να ψηθεί και να μοσχομυρίσει η ντομάτα. Σβήνουμε τα υλικά με το κρασί και ντεγκλασάρουμε (τρίβουμε) τη βάση της κατσαρόλας. Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ για λίγα λεπτά, προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, καθώς και αρκετό νερό, που να σκεπάζει τα υλικά μας. Αφήνουμε το φαγητό σκεπασμένο να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει καλά το χταπόδι. Τότε προσθέτουμε το κοφτό μακαρονάκι και αν χρειάζεται λίγο επιπλέον νερό (για να βράσει το ζυμαρικό).

Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10΄-12΄, ανακατεύοντας τακτικά μέχρι να βράσει το ζυμαρικό και να μείνει το φαγητό με λίγο ζουμάκι. Δεν πρέπει να είναι τελείως στεγνό. Αλατοπιπερώνουμε προς το τέλος του βρασμού (ειδικά αν το χταπόδι σας είναι φρέσκο, μπορεί και να μη χρειαστεί να αλατίσετε. είναι αρκετά αλμυρά καμιά φορά. Αντίθετα, μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε μία πρέζα ζάχαρη για να ισορροπήσουν οι γεύσεις).

 

ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ ΟΤΙ: Όταν βράζουμε μικρά ζυμαρικά (κοφτό μακαρονάκι, κοχυλάκι, κοραλλάκι, κριθαράκι κ.λπ.) μέσα σε μια σάλτσα, πρέπει, σβήνοντας το φαγητό, να έχει αρκετό ζουμάκι η κατσαρόλα για να μη λασπώσουν-κολλήσουν τα ζυμαρικά μεταξύ τους.

Πηγή: argiro.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά:
1 κιλό χταπόδι,

1/2 κιλό κοφτό μακαρονάκι,

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα,

3-4 ντομάτες κόκκινες ψιλοκομμένες,

200 γρ. φυτίνη,

αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:
Πλένουμε το χταπόδι και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.

Βάζουμε τη φυτίνη σε μια κατσαρόλα να κάψει και προσθέτουμε το κρεμμύδι να σωταριστεί.

Ανακατεύοντας, ρίχνουμε το χταπόδι, την ψιλοκομμένη ντομάτα, αλάτι-πιπέρι, το ανάλογο νερό και αφήνουμε να βράσουν καλά, με αρκετό ζωμό.

Πριν το χταπόδι καλοψηθεί, ρίχνουμε το κοφτό μακαρονάκι και αφήνουμε να βράσουν μαζί 10-15 λεπτά.

Το χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι σερβίρεται ζεστό.

Πηγή: Sidages.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά:
1 κιλό χταπόδι, 1/2 κιλό κοφτό μακαρονάκι, 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα, 3-4 ντομάτες κόκκινες ψιλοκομμένες, 200 γρ. φυτίνη, αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:
Πλένουμε το χταπόδι και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.

Βάζουμε τη φυτίνη σε μια κατσαρόλα να κάψει και προσθέτουμε το κρεμμύδι να σωταριστεί.

Ανακατεύοντας, ρίχνουμε το χταπόδι, την ψιλοκομμένη ντομάτα, αλάτι-πιπέρι, το ανάλογο νερό και αφήνουμε να βράσουν καλά, με αρκετό ζωμό.

Πριν το χταπόδι καλοψηθεί, ρίχνουμε το κοφτό μακαρονάκι και αφήνουμε να βράσουν μαζί 10-15 λεπτά.

Το χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι σερβίρεται ζεστό.

Πηγή: Sidages.gr

Μοιραστείτε το άρθρο