Υλικά
1 κιλό σπανάκι (καθαρισμένο και πλυμένο)
200 γρ ρύζι (χρησιμοποίησα μπασμάτι)
30 γρ ελαιόλαδο
350 γρ συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας (υπάρχει link στο τέλος)
150 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκ σκόρδο περασμένες από την πρέσα
100 γρ φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο (δεν φαίνονται στη φωτό)
1-2 πράσα μόνο το λευκό μέρος ψιλοκομμένα (δεν φαίνονται στη φωτό)
βραστό νερό
φρέσκο ψιλοκομμένο άνηθο
Οδηγίες
1
Τοποθετείς το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα. Προσθέτεις τα ψιλοκομμένα λαχανικά. Ξερό κρεμμύδι, πράσο, φρέσκο κρεμμυδάκι, το λιωμένο σκόρδο και αλάτι.Βάζεις νερό να βράσει στο βραστήρα
2
Σοτάρεις σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς. Όταν έχουν μαραθεί, προσθέτεις το ρύζι και ανακατεύεις.
3
Προσθέτεις το χυμό ντομάτας και το βραστό νερό. Αφήνεις να βράσει το ρύζι. 5 – 7 λεπτά πριν να είναι έτοιμο το ρύζι θα προσθέσεις το σπανάκι. Αν το πλύνεις και το καθαρίσεις μόνη σου, μην χρησιμοποιήσεις καθόλου μαχαίρι, όλα με το χέρι σου, ώστε να μην πικρίσει
4
Στο τέλος προσθέτεις ψιλοκομμένο άνηθο και το αφήνεις στη ζεστή κατσαρόλα με κλειστό καπάκι
5
Σερβίρεις με μπόλικο λεμόνι και λίγο ωμό ελαιόλαδο
Πηγή: misshealthyliving.gr