Χοιρινό με σέλινο αυγολέμονο

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά

– 1 κιλό κρέας χοιρινό σε μερίδες χωρίς κόκαλο

– 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

– 1 ½ κιλό σέλινο (ρίζα και φύλλα)

– 3 κ.σ. βούτυρο

– 3 αυγά

– Χυμός από δύο λεμόνια

– Αλάτι

– Πιπέρι

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να κάψει και προσθέτουμε το κρέας και το κρεμμύδι να σοταριστούν.

Προσθέτουμε λίγο νερό ώστε να σκεπάζει το κρέας και αφήνουμε να μαγειρευτεί για 45 λεπτά περίπου.

Πλένουμε και κόβουμε το σέλινο, το βάζουμε να βράσει σε αλατισμένο νερό για 2-3 λεπτά και το στραγγίζουμε.

Λίγο πριν ψηθεί το κρέας, προσθέτουμε το σέλινο, αλάτι, πιπέρι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα.

Για το αυγολέμονο χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ και προσθέτουμε αργά το χυμό λεμονιού εναλλάξ με κουταλιές από το ζουμί του κρέατος που βράζει.

Όταν είναι έτοιμο το κρέας το αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε σιγά σιγά το αυγολέμονο ανακινώντας την κατσαρόλα για να μην ψηθεί το αυγό.

Σερβίρουμε όσο είναι ζεστό.

Καλή επιτυχία!
Πηγή: lovecook.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Χοιρινό με σέλινο αυγολέμονο

2 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά

1 κιλό χοιρινό κρέας (σπάλα, λαιμός)
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 ποτηράκι του κρασιού λευκό ξηρό κρασί (προαιρετικά)
1 1/2 κιλό σέλινο (ρίζα και φύλλα)
1/2 φλιτζανιού του τσαγιού ελαιόλαδο
2 φλιτζάνια του τσαγιού σπιτικό ζωμό κρέατος ή νερό
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού άνηθο ψιλοκομμένο
2 αυγά
χυμός 2 λεμονιών
αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε και κόβουμε το κρέας σε μερίδες. Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμε το κρέας καλά από όλες τις πλευρές, μέχρι να ροδίσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε και σοτάρουμε 2-3 λεπτά το κρεμμύδι. (Σβήνουμε με το κρασί, αν θέλουμε), προσθέτουμε το ζωμό ή το νερό και αφήνουμε το κρέας να σιγοβράσει, μέχρι να μαλακώσει για περίπου 1-1 1/2 ώρα. Στο μεταξύ καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τη ρίζα του σέλινου και τα φύλλα σε μεγαλούτσικα κομμάτια. Μισή ώρα περίπου, πριν ψηθεί το κρέας, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το σέλινο και τον άνηθο και συνεχίζουμε το ψήσιμο.

Για το αβγολέμονο:
Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών σε ένα μπολ μέχρι να γίνουν παχύς αφρός, προσθέτουμε τους κρόκους και χτυπάμε πάλι. Προσθέτουμε και τον χυμό λεμονιού και χτυπάμε ελάχιστα. Προσθέτουμε στο μείγμα μας λίγες κουταλιές από το ζεστό ζωμό του φαγητού μας.  Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το αβγολέμονο σιγά-σιγά και ανακατεύουμε ελαφρά (για να μην ψηθεί το αυγό).

Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό και γαρνίρουμε με φρέσκο ψιλοκομμένο άνηθο.

Πηγή: omilo.com

Μοιραστείτε το άρθρο