Συστατικά:
270γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουτ. γλ. κοφτό κανέλα
1/4 κουτ. γλ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
1 φλυτζάνι ταχίνι
1/2 φλυτζάνι λάδι
1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
2 κουτ. σούπας γεμάτες μέλι
1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
1/2 κουτ. γλ. σόδα
ξύσμα ενός πορτοκαλιού
1/2 φλυτζάνι καρυδόψιχα αλεσμένη (ψιλο- ή χοντρο-, όπως σας αρέσει)
1/2 φλυτζάνι σταφίδες (ξανθές, μαύρες ή ανάμικτες)
Σουσάμι για πασπάλισμα
Δημιουργία:
Βάζουμε σε ένα μπολ το λάδι, το ταχίνι, το μέλι, τη ζάχαρη και τον χυμό κι ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Έπειτα ρίχνουμε τα καρύδια και τις σταφίδες.
Τέλος, ανακατεύουμε την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και τη σόδα στο αλεύρι και τα ρίχνουμε όλα μαζί σιγά σιγά στο μίγμα του λαδιού.
Αδειάζουμε το μίγμα σ’ ένα ταψάκι ελαφρά λαδωμένο ή σε μία φόρμα για κέικ και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Το ψήνουμε στους 180°C για περίπου 30′.
Πηγή: oliveoil-culture.com