Τα περιβόητα φιστίκια που παλιότερα έβαζαν σχεδόν όλοι οι κάτοικοι στο Ζαρό.
Τέλος Σεπτέμβρη, αρχές Οκτώβρη έβαζαν τα υποζύγια και τα ξεπάτωναν με το αλέτρι.
Στη συνέχεια ακολουθούσε η συλλογή του καρπού που ήταν στις ρίζες, η διαλογή, το πλύσιμο και μετά το στέγνωμα στον ήλιο.
Ακολούθως τα αποθήκευαν, ενώ κάποια από αυτά τα έκαναν φουρνιστά.
Τα υπόλοιπα τα αντάλλασσαν με άλλα προϊόντα ή τα πωλούσαν, ενώ όσα έμεναν τα χρησιμοποιούσαν στη ζαχαροπλαστική , στα κόλλυβα για τρατάρισμα στη ρακί κ.α χρήσεις.
(Κείμενο – Φωτογραφίες: Γιάννης Φραγκιαδάκης)