Βάση παγωτού – Η τέλεια αφετηρία για κάθε γεύση

2 λεπτά ανάγνωσης

Αναζητάτε μια σταθερή και πλούσια βάση για να δημιουργήσετε τις δικές σας γεύσεις παγωτού; Η παρακάτω συνταγή αποτελεί μια ιδανική αφετηρία, καθώς προσφέρει υφή, γεύση και ευελιξία, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να πειραματιστείτε με αμέτρητους συνδυασμούς.

Περιεχόμενα

Υλικά

(Για περίπου 1 λίτρο βάσης)

  • 500 γρ. γάλα
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 50 γρ. μέλι
  • 100 γρ. τυρί κρέμα
  • 1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουερ

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε τα 400 γρ. από το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και το μέλι. Ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει ο βρασμός.
  2. Παράλληλα, σε ένα μπολ αναμειγνύετε τα υπόλοιπα 100 γρ. γάλα με το κορν φλάουερ, μέχρι να διαλυθεί τελείως.
  3. Μόλις το μείγμα στην κατσαρόλα βράσει για 2-3 λεπτά, προσθέτετε το διαλυμένο κορν φλάουερ, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα. Συνεχίζετε το βράσιμο για άλλα 2 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρώς η κρέμα.
  4. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτετε το τυρί κρέμα, ανακατεύοντας καλά μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως και να γίνει το μείγμα λείο.
  5. Σε αυτό το στάδιο μπορείτε να προσθέσετε έξτρα αρώματα ή γεύσεις – για παράδειγμα βανιλίνη ή εκχύλισμα βανίλιας για ένα κλασικό παγωτό βανίλια, ή ξύσμα από λεμόνι, σοκολάτα, φιστίκι, φρούτα, καφέ ή ό,τι άλλο επιθυμείτε.
  6. Μεταφέρετε το μείγμα σε μπολ και το κρυώνετε άμεσα με τη μέθοδο του “μπεν μαρί με πάγο”: τοποθετήστε το μπολ πάνω από άλλο μπολ γεμάτο πάγο και ανακατεύετε απαλά μέχρι να πέσει η θερμοκρασία.
  7. Όταν κρυώσει τελείως, βάλτε το μείγμα στην κατάψυξη ή σε παγωτομηχανή, σύμφωνα με τις οδηγίες.

Απολαύστε ένα σπιτικό παγωτό φτιαγμένο με αγνά υλικά και την προσωπική σας υπογραφή στη γεύση!

📌 Πηγή: akispetretzikis.com

Μοιραστείτε το άρθρο