Υλικά
125 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
180 γρ. αλεύρι
180 γρ. ζάχαρη μαύρη
1 αυγό
½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
½ κ.γ. σόδα
1 κ.γ κοφτό αλάτι
½ κ.γ. βανίλια
2 κ.σ κακάο σκόνη.
250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, κομμένη σε μικρά κομμάτια
Διαδικασία
Ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τo αυγό και χτυπάμε έως να ομογενοποιηθεί.
Προσθέτουμε τη βανίλια ανακατεύοντας και στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα με το αλεύρι. Όταν ενσωματωθεί όλο το μείγμα του αλευριού προσθέτουμε τα κομμάτια σοκολάτας, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα ή κουτάλι.
Σ’ ένα ταψί, στρώνουμε χαρτί ψησίματος. Κόβουμε με το χέρι μπαλάκια ζύμης και τα τοποθετούμε στο ταψί, φροντίζοντας να έχουν αρκετή απόσταση μεταξύ τους για να μην κολλλησουν κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα, περίπου 10-12 λεπτά.
Πηγή: starvoice.wordpress.com