Κουνέλι Στιφάδο με Πορτοκάλι & Κρασί

2 λεπτά ανάγνωσης

Συνταγή: Χρήστος Βενιέρης | Πηγή: gourmed.gr
🕑 Προετοιμασία: αποβραδίς | 🕒 Μαγείρεμα: ~1½ ώρα
🍽️ Μερίδες: 4–6


🔹 Υλικά

Για το κουνέλι & τη μαρινάδα:

  • 1½ κιλό κουνέλι, σε μερίδες
  • 2 φλ. ξηρό κόκκινο κρασί
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 6–10 μπαχάρια
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • Αλεύρι (για πανάρισμα)
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι – πιπέρι

Για το μαγείρεμα:

  • 1 κιλό κρεμμυδάκια στιφάδου, καθαρισμένα
  • 2 φλ. κόκκινο κρασί
  • 1 φλ. ψιλοκομμένη ντομάτα
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 1 πορτοκάλι, πλυμένο, κομμένο σε 8 φέτες

👨‍🍳 Εκτέλεση

1. Μαρινάδα (αποβραδίς)

  • Βάλε το κουνέλι σε μπολ με κρασί, δάφνη, μπαχάρι, κανέλα.
  • Κάλυψε και άφησέ το στο ψυγείο.

2. Κρεμμυδάκια

  • Ζέστανε ½ φλ. ελαιόλαδο σε κατσαρόλα.
  • Τσιγάρισε τα κρεμμυδάκια για ~20΄, να μαλακώσουν και να γυαλίσουν.
  • Βγάλε τα με τρυπητή κουτάλα και άφησέ τα στην άκρη.

3. Κουνέλι

  • Στράγγισε από τη μαρινάδα, αλεύρωσε ελαφρά.
  • Ζέστανε άλλο ¼ φλ. λάδι και ρόδισε το κρέας από όλες τις πλευρές.

4. Μαγείρεμα

  • Πρόσθεσε τα πορτοκάλια πάνω στο κρέας.
  • Ρίξε κρασί, ντομάτα, δάφνη και κανέλα.
  • Χαμήλωσε τη φωτιά, σκέπασε και σιγόβρασε για 1½ ώρα.

5. Τέλος

  • Πρόσθεσε ξανά τα κρεμμυδάκια και άφησέ τα να δέσουν για 10΄.
  • Άφησε το φαγητό να “ηρεμήσει” 5 λεπτά και σέρβιρε ζεστό.

🍷 Συνοδεύεται ιδανικά με:

  • Πουρέ πατάτας,
  • Φρυγανισμένο ψωμί,
  • Ή πλιγούρι – για πιο παραδοσιακή νότα.

(Με στοιχεία από το gourmed.gr)

Μοιραστείτε το άρθρο