ΥΛΙΚΑ:
1 πακέτο μακαρόνια Παστίτσιο Νο 2
1 πακέτο Χωριάτικο Φύλλο
3 κ.σ. Αγνό Βούτυρο Γάλακτος
400 γρ. Ημίσκληρο Τυρί
1 γερή πρέζα Πιπέρι
1 γερή πρέζα Μοσχοκάρυδο
Αλάτι
6 αυγά
2 ποτήρια γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει για 7-8 λεπτά ώστε να κρατάνε και να ολοκληρωθεί το μαγείρεμα στο φούρνο. Στραγγίζουμε τα μακαρόνια καλά και τα βάζουμε σε μεγάλο μπολ. Τρίβουμε το κασέρι, προσθέτουμε το γάλα, τα αυγά, λίγο μοσχοκάρυδο, λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ανακατεύουμε καλά ώστε να πάνε παντού τα υλικά.
Σε κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο για να αλείψουμε τα φύλλα.
Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο ταψί και ακουμπάμε τα φύλλα με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι μισά μέσα στο ταψί και μισά έξω, βουτυρώνοντας καλά ενδιάμεσα.
Απλώνουμε τα μακαρόνια πάνω στο φύλλο και τα στρώνουμε ομοιόμορφα.
Διπλώνουμε τα φύλλα που εξέχουν από το ταψί προς τα μέσα ώστε να αγκαλιάσουν τη γέμιση και να κλείσουν καλά, πάντα βουτυρώνοντας ενδιάμεσα.
Βάζουμε ένα τελευταίο φύλλο από πάνω και βουτυρώνουμε καλά.
Χαράζουμε σε κομμάτια τα πάνω φύλλα, ραντίζουμε την μακαρονόπιτα με μπόλικο κρύο νερό και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στην κάτω θέση στους 175 βαθμούς για 1 ώρα.
Πηγή: alphatv.gr