Υλικά
1κιλο γλυκιά μυζήθρα
100γρ. ζάχαρη
1 αυγό
½ κουταλάκι κανέλα
1 πακέτο φύλλο κρούστας
50γρ στακοβούτυρο ή πρόβειο
200γρ βούτυρο αγελαδινό
Σιρόπι
300γρ νερό
300γρ ζάχαρη
2 φλούδες πορτοκαλιού
1 ξύλο κανέλας
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ λιώνουμε τη μυζήθρα με ένα πιρούνι και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αυγό και τη κανέλα. Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι και βράζουμε για 5 λεπτά. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
Με ένα κοφτερό μαχαίρι χωρίζουμε το φύλλο στα δυο, ραντίζουμε το κάθε φύλλο με βούτυρο που έχουμε λιώσει.
Βάζουμε μια κουταλιά γέμιση στην άκρη του φύλλου. Γυρίζουμε τα πλαϊνά του φύλλου και τυλίγουμε μέχρι την άκρη του.
Τοποθετούμε τα μπουρέκια σε ένα ταψί που έχουμε βουτυρώσει. Όταν τελειώσουμε τα μπουρέκια αλείφουμε από πάνω το υπόλοιπο βούτυρο. Βάζουμε το ταψί για μισή ώρα στο ψυγείο.
Ραντίζουμε με λίγο νερό και ψήνουμε στο φούρνο στο αέρα στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.
Βγάζουμε τα μπουρέκια ζεστά από το φούρνο και περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι.
Καλή επιτυχία!!!
Πηγή: kritikes-geuseis.gr