Σάββατο, 5 Ιουλίου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Σκιουφιχτά με κρητικά αλλαντικά

07/03/2021
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Ηπειρώτικη κρεατόπιτα
0
SHARES
Share on Facebook

Ένα από τα παραδοσιακά κρητικά ζυμαρικά είναι τα σκιουφιχτά μακαρόνια, ονομάζονται σκιουφιχτά, λόγω του ότι τα στουφίζουμε για να τα φτιάξουμε. Είναι ένα Εξαιρετικό ζυμαρικό που δένει με αβανταδόρικες σάλτσες και εισχωρεί στο εσωτερικό.

Κρητικά αλλαντικά, όπως το απάκι και το σύγκλινο είναι φημισμένα για την εξαιρετική ποιότητα και γεύση. Δέσαμε λοιπόν όλα αυτά τα υπέροχα υλικά σε ένα πιάτο και δημιουργήσαμε ένα πεντανόστιμο φαγητό που θα λατρέψετε.

Υλικά
100γρ. απάκι
100γρ. σύγκλινο
100γρ. καπνιστή μπριζόλα
50ml ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι
1/2 πράσο
1 σκελίδα σκόρδο
5 ξερά σύκα
100ml κόκκινο κρασί
1 κουταλιά αλεύρι
Θυμάρι
Πιπέρι
500γρ. σκιουφιχτά μακαρόνια
Γραβιέρα ή ξηρό ανθότυρο για σερβίρισμα

Εκτέλεση
Κόβουμε στη μέση τα σύκα και αφήνουμε σε ένα μπολ για μία ώρα αφού τα σκεπάσουμε με το κόκκινο κρασί.
Σε μία κατσαρόλα βράζουμε τα σκιουφιχτά μακαρόνια και αρκετό αλατισμένο νερό για 10 λεπτά περίπου.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα αλλαντικά κομμένα σε κομμάτια, ανακατεύουμε για λίγο μέχρι να πάρουν χρώμα, μεταφέρουμε σε ένα πιάτο.
Μέσα στο λαδάκι που έχει απομείνει στο τηγάνι, ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο το πράσο και το σκόρδο, ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσουν.
Προσθέτουμε τα σύκα και πασπαλίζουμε με το αλεύρι, σβήνουμε με κόκκινο κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Ρίχνουμε το θυμάρι και στη συνέχεια τα αλλαντικά, αφήνουμε για 3 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα σε μέτρια θερμοκρασία.
Μεταφέρουμε με μία σουρωτή κουτάλα τα σκουφί τα μακαρόνια μέσα στη σάλτσα, ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και τρίβουμε φρέσκο πιπέρι.
Σερβίρεται ζεστό με αρκετό ξυσμένο ανθότυρο ή γραβιέρα.
Καλή επιτυχία!

Πηγή: kritikes-geuseis.gr

Previous Post

Κατσικάκι κοκκινιστό, με μακαρόνια στο ζουμί του

Next Post

Ζαμπονοτυρόπιτα

Next Post
Ηπειρώτικη κρεατόπιτα

Ζαμπονοτυρόπιτα

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ