υλικά
240γρ ξυνόγαλα
60γρ ελαιόλαδο
1 αυγό
500γρ φαρινάπ
400γρ ξινομυζήθρα
500γρ ανθότυρο
μισό ματσάκι μυρώνια
1 κουταλάκι αλάτι
πιπέρι
1 κρόκο
2-3 κουταλιές γάλα
εκτέλεση
Ανακατεύετε σ’ ένα μεγάλο μπολ, το ξυνόγαλα, το ελαιόλαδο και το αυγό.
Προσθέτετε λίγο – λίγο το αλεύρι και ξεκινάτε να ανακατεύετε με το χέρι σας και να ζυμώνετε μαλακά μέχρι να σχηματιστεί μία μαλακιά μπάλα.
Ψιλοκόβετε τα μυρώνια και θρυματίζετε μ’ ένα πιρούνι τα τυριά. Ανακατεύετε τα τυριά με τα μυρώνια.
Παίρνετε κομμάτια από τη ζύμη και τα ανοίγετε σε λεπτά φύλλα με τον πλάστη.
Κόβετε στρογγυλά κομμάτια μ’ ένα ποτήρι, τα γεμίζετε με λίγη γέμιση και τα κλείνετε.
Τα πιέζετε γύρω γύρω με το πιρούνι για να κλείσουν καλά. Μπορείτε να φτιάξετε πιτάκια σε ότι σχήμα θέλετε.
Τα βάζετε σε ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί, τα αλείφετε με κρόκο ανακατεμένο με λίγο γάλα και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για περίπου 20 λεπτά.
Πηγή: pepiskitchen.blogspot.gr