Πασχαλινά: Τσουρεκάκια με κανέλα και πορτοκάλι

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά:

700 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

400 γραμμάρια βούτυρο φρέσκο

250 γραμμάρια άχνη ζάχαρη

2 αβγά

2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ

Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

1 αβγό για το άλειμμα

Εκτέλεση συνταγής:

Κόβουμε το βούτυρο σε κομμάτια και το βάζουμε στο μπολ μαζί με όλα τα υλικά.

Ζυμώνουμε μέχρι να πετύχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

Πλάθουμε τα κουλουράκια μας σε μπαστουνάκια.

Πιάνουμε το μπαστουνάκι από την μέση και στριφογυρίζουμε, το βάζουμε στην λαδόκολλα στο ταψάκι μας.

Κάνουμε το ίδιο με όλα τα μπαστουνάκια.

Αναμειγνύουμε το αβγό με λίγο γάλα και αλείφουμε τα  κουλουράκια  μας.

Σε προθερμασμένο φούρνο ψήνουμε τα κουλουράκια μας στους 170 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα.

Πηγή: sintagesmagirikis.gr

 

Μοιραστείτε το άρθρο