Η καλύτερη συνταγή γι’ αυτά τα υπέροχα μαλακά μπισκότα, γεμιστά με μαρμελάδα της αρεσκείας μας και επικάλυψη σοκολάτας!!!
Σας υπόσχομαι ότι είναι πολύ πιο νόστιμα από τα αγοραστά!!!
ΥΛΙΚΑ
4 αυγά (χωριστά τα ασπράδια από τους κρόκους)
100 γρ. άχνη ζάχαρη
50 γρ. αλεύρι
50 γρ. κορν φλάουρ
1 κ.γ κοφτό μπέικιν
1 πρέζα αλάτι
1 βανίλια
400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα υγείας ή γάλακτος
μαρμελάδα πορτοκάλι ή φράουλα ή όποια άλλη θέλουμε
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάω τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα με το αλάτι.
και ρίχνω κουταλιά κουταλιά την άχνη.Χτυπάω λίγο ακόμα και προσθέτω 1-1 τους κρόκους και τη βανίλια.
Σταματώ το μίξερ και ρίχνω με ένα μικρό σουρωτήρι σε 3 δόσεις το αλέυρι που το έχω κοσκινίσει με το κορν φλάουρ ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα.
Βάζω το μίγμα σε κορνέ με στρογγυλή τρύπα μπροστα μεγάλο (θα το πάρει όλο) και αραδιάζω σε 2 ταψιά με λαδόκολλα μπαλίτσες με διάμετρο 5 εκ. περίπου σε απόσταση η μία από την άλλη.
Ψήνω στους 160 με αέρα για 10-12 λεπτά να χρυσίσουν καλά.
Δεν ξεκολλάνε αμέσως γι αυτό αφαιρώ τις λαδόκολλες μαζί με τα μπισκοτάκια πάνω στον πάγκο μου και τα αφήνω 5 λεπτά να κρυώσουν.
Βάζω στα ταψιά άλλες λαδόκολλες και αραδιάζω το υπόλοιπο μίγμα μου σε μπαλίτσες.
Βγαίνουν 4 ταψιά περίπου 40 μπισκοτάκια.
Λιώνω τη σοκολάτα μου σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα και αφού κρυώσουν τα κούκις βάζω λίγη μαρμελάδα από την κάτω πλευρά του μπισκότου και αμέσως περιχύνω με ένα κουταλάκι από λίγη σοκολάτα και στρώνω λίγο την επιφάνεια. Τα τοποθετώ σε επιφάνεια με λαδόκολλα να στεγνώσει καλά η σοκολάτα.
Να πω ότι η μαρμελάδα μας δεν θα πρέπει να έχει πολύ σιρόπι, δηλ. να είναι όσο το δυνατό σφιχτή για να μην νοτίσουν τα μπισκοτάκια μας!