ΣΥΝΤΑΓΗ
Υλικά
1 λίτρο γάλα
1 φλυτζάνα σιμιγδάλι ψιλό
1 1/2 φλυτζάνα ζάχαρη
4 αυγά χτυπημένα ελαφρώς
2 βανίλιες
1 πακέτο φύλλο Βυρηττού
1 πλάκα βούτυρο ,που το λιώνουμε.
Για το σιρόπι
2 1/2 φλυτζάνες ζάχαρη
2 φλυτζάνες νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το σιμιγδάλι και τη ζάχαρη και σε μέτρια φωτιά περιμένουμε να πάρουν βράση ,ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Μόλις αρχίζει να φουσκώνει το μείγμα, βγάζουμε την κατσαρόλα από το μάτι και ρίχνουμε τα χτυπημένα αυγά και τις βανίλιες.
Με αυγοδάρτη ανακατεύουμε ζωηρά μέχρι να ενσωματωθούν τα αυγά στο μείγμα.
Βάζουμε για άλλα 5 λεπτά στη φωτιά ανακατεύοντας διαρκώς.
Αποσύρουμε και καθώς περιμένουμε να κρυώσει ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Σε κατσαρόλα βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη και σε μέτρια φωτιά περιμένουμε να πάρουν βράση, ανακατεύοντας κατά διαστήματα για να λιώσει η ζάχαρη.
Όταν αρχίσει να κοχλάζει το μείγμα μας μετράμε 3 λεπτά και μετά αποσύρουμε από το μάτι.
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 160 -170 Βαθμούς.
Κόβουμε τα φύλλα μας στη μέση ώστε να δημιουργηθούν 2 ορθογώνια.
Παίρνουμε το ένα φύλλο , αλείφουμε την επιφάνειά του με το λιωμένο βούτυρο και βάζουμε 2 κουταλιές από την κρέμα μας στην πάνω πλευρά του φύλλου ,στο κέντρο του.
Διπλώνουμε το φύλλο από δεξιά και αριστερά και προσεκτικά από πάνω προς τα κάτω ,κάνοντάς το σαν ρολό.
Βάζουμε σε μεγάλο και βαθύ ταψί τα ατομικά μας γαλακτομπούρεκα και ψήνουμε μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
Με το που βγει καυτό από τον φούρνο ρίχνουμε από πάνω το κρύο σιρόπι.
Αφήνουμε να ρουφήξει όσο σιρόπι μπορεί και σερβίρουμε μετά από μια ώρα.
Πηγή: cookingtherapy.gr