Υλικά
- 450 γρ Αμυγδαλόψιχα
- 1 ½ με 2 κούπες ζάχαρη
- 1/4 της κούπας νερό
- 1/3 της κούπας ανθόνερο από άνθη πορτοκαλιάς (Μπορείτε να αραιώσετε συμπυκνωμένο ανθόνερο, 2 κουταλάκια του γλυκού σε 1/3 κούπας νερού)
Προετοιμασία
- Σε μία μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε την ζάχαρη, 1/4 κούπας ανθόνερο και το νερό και αρχίζουμε να ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι να αρχίζει το σιρόπι να βράζει.
- Ρίχνουμε την αμυγδαλόψιχα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να σταματήσει να κολλάει στο κάτω μέρος και στα τοιχώματα της κατσαρόλας.
- Απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί για να Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
- Με ένα κουτάλι της σούπας παίρνουμε μείγμα και το βάζουμε σε μία λαδόκολλα.
- Βουτάμε τα χέρια μας στο ανθόνερο που έχει περισσέψει και πλάθουμε σε σχήμα αχλαδιού.
- Τα καλύπτουμε παντού πασπαλίζοντας ζάχαρη πάνω τους.
Πηγή: lovefood.gr