Υλικά
1 ½ κιλό αρνάκι ( 2 μπουτάκια με το κόκαλο)
250 γρ. κεφαλογραβιέρα κομμένη σε κύβους
1 κιλό πατάτες κομμένες σε ακανόνιστα κομμάτια
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδου
1 κ.σ. μουστάρδα
Χυμός από 2 λεμόνια
Λίγη ρίγανη
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κύβο λαχανικών διαλυμένο σε ½ φλιτζάνι του τσαγιού καυτού νερό (προαιρετικά)
½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
Αλάτι/Πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίστε τις σκελίδες του σκόρδου και γεμίστε μ’ αυτές τα μπουτάκια, αφού πρώτα τους κάνετε μερικές σχισμές με ένα κοφτερό μαχαίρι.
Βάλτε το κρέας και τις πατάτες σε ένα ταψί, σκορπίστε ανάμεσά τους το κρεμμύδι και αλατοπιπερώστε.
Χτυπήστε στο μπλέντερ το λάδι, το χυμό από τα λεμόνια, τη μουστάρδα, τη ρίγανη και τον διαλυμένο κύβο λαχανικών.
Στη συνέχεια, περιχύστε το φαγητό σας με το μείγμα και προσθέστε λίγο λάδι.
Σκεπάστε με αλουμινόχαρτο το ταψί και βάλτε το να ψηθεί για 1,5 περίπου ώρα στους 180-200 βαθμούς.
Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και σκορπίστε τους κύβους του τυριού ομοιόμορφα στο ταψί.
Συνεχίστε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσει το τυρί και το αρνάκι.
Πασπαλίστε με φρέσκο μαϊντανό και σερβίρετε.
Πηγη: eliasmamalakis.gr