ΥΛΙΚΑ
200 γρ. λευκή σοκολάτα, τριμμένη στον τρίφτη
½ φλιτζάνι του τσαγιού (50 ml) γάλα
1 πακέτο γκοφρέτες με γέμιση βανίλια, θρυμματισμένες (ή 1 φλιτζάνι του τσαγιού ψιλοτριμμένη καρυδόψιχα)
150 γρ. αποξηραμένη και τριμμένη καρύδα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα με το γάλα σε μπεν μαρί.
Όση ώρα λιώνει η σοκολάτα ανακατεύουμε συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και βελούδινο.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τις θρυμματισμένες γκοφρέτες και ανακατεύουμε
Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και να σφίξει αρκετά ώστε να πλάθεται πιο εύκολα.
Πλάθουμε μικρά μπαλάκια, όπως κάνουμε με τα τρουφάκια.
Βάζουμε σε ένα πιάτο την τριμμένη καρύδα και ρολάρουμε τα τρουφάκια πάνω της μέχρι να καλυφθούν καλά.
Τα βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα πριν τα σερβίρουμε.
Καλή απόλαυση!
Πηγή: dinanikolaou.gr. – Φωτογραφία: Shutterstock