Κυριακή, 11 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Σαλάτα με ρόδι και κουκουνάρι

24/12/2020
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Χριστουγεννιάτικο χοιρινό με κάστανα
0
SHARES
Share on Facebook

Τι θα χρειαστείτε:

1/4 φλιτζανιού κουκουνάρι
1 φλιτζάνι κους κους
2 φλιτζάνια νερό
2 κ.σ. λάδι
1 κ.σ.μέλι
1 κ.σ. αλάτι
1/4 κ.σ. κανέλα
2 φλιτζάνια γλυκοπατάτες κομμένες σε κύβους
350 γρ. λάχανο
1 φρέσκο ρόδι, κρατάμε μόνο τους σπόρους
Τυρί φέτα (προαιρετικά)

Τι θα κάνετε: 

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Σ’ ένα μεγάλο τηγάνι καβουρδίζετε το κουκουνάρι σε μέτρια φωτιά μέχρι να χρυσίσει και να βγάλει τα αρώματα του.

Προσοχή, τα κοιτάμε συχνά για να μην καούν.

Παράλληλα μαρινάρετε τις γλυκοπατάτες με 1 κ.σ. λάδι, το μέλι και την κανέλα.

Τις τοποθετούμε σε μια λαδόκολλα και τις αφήνετε να ψηθούν στο φούρνο για 30-35′ ή μέχρι να μαλακώσουν.

Κατά τη διάρκεια του ψησίματος πρέπει να ανακατέψετε τις γλυκοπατάτες τουλάχιστον μία φορά.

Αφού καβουρδίσετε το κουκουνάρι, το αποσύρετε σε γυάλινο δοχείο. Στο ίδιο τηγάνι προσθέτετε ένα φλιτζάνι νερό, 1 κ.σ. λάδι κι 1/2 κ.σ. αλάτι.

Το αφήνετε να βράσει και προσθέτετε το κους κους.

Το αποσύρετε από τη φωτιά, ανακατεύοντας και το αφήνετε καλά σκεπασμένο για 5′.

Ενώ μαγειρεύεται το κους κους, ζεσταίνετε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.

Προσθέτετε ένα φλιτζάνι νερό, το λάχανο και 1/2 κ.σ. αλάτι.

Σκεπάζετε την κατσαρόλα κι αφήνετε να μαγειρευτεί το λάχανο στον ατμό του για 5′.

Ξεσκεπάζετε την κατσαρόλα, ανακατεύετε καλά και μαγειρεύετε για άλλα 5′ ή μέχρι να μαλακώσει το λάχανο.

Αποσύρετε από τη φωτιά την κατσαρόλα και προσθέτετε το κους κους, τις γλυκοπατάτες και το κουκουνάρι.

Σερβίρετε γαρνίροντας με τους σπόρους ροδιού και την τριμμένη φέτα.

Συνταγή: toarkoudi.gr

 

Previous Post

Τσιγαρίδες

Next Post

Χριστουγεννιάτικος λευκός κορμός

Next Post
Χριστουγεννιάτικο χοιρινό με κάστανα

Χριστουγεννιάτικος λευκός κορμός

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ