Κερκυραϊκά τζαλέτια (Κερκυραϊκές τηγανίτες)

1 λεπτά ανάγνωσης

ΥΛΙΚΑ
Για τα τζαλέτια (τηγανίτες)

  • 300 γρ. καλαμποκάλευρο
  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.γλ. μαγιά ξηρή
  • 100 ml χυμό πορτοκαλιού
  • 300 ml νερό
  • 1 βανίλια
  • 4-5 κ.σ. σταφίδες μαύρες
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για το σερβίρισμα

  • Άχνη & Κανέλα
  • Μέλι ή Σιρόπι αγαύης ή Σιρόπι σφενδάμου

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

  • Σε ένα μπολ, βάζουμε τα δύο είδη άλευρου, τη μαγιά, την βανίλια, τον χυμό πορτοκαλιού, τις σταφίδες και ανακατεύουμε.
  • Σταδιακά προσθέτουμε το νερό, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
  • Μόλις τα υλικά ομογενοποιηθούν, ο χυλός πρέπει να είναι ημίρρευστος.
  • Αφήνουμε σε ζεστό μέρος το μπολ για 30-40 λεπτά, για να φουσκώσει.
  • Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τις τηγανίτες (τα τζαλέτια).
  • Τις βγάζουμε από το τηγάνι και τις βάζουμε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί.
  • Σερβίρουμε με άχνη και κανέλα, με μέλι ή με σιρόπι αγαύης ή σφενδάμου.
  • Εάν, κατά λάθος, περισσέψουν τρώγονται μια χαρά την επόμενη μέρα αρκεί να τα ζεστάνουμε λίγο για να ξαναβρούν τη νοστιμιά τους!

Πηγή: tantekiki.blogspot.com

Μοιραστείτε το άρθρο