Σουπιές στιφάδο

1 λεπτά ανάγνωσης

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό σουπιές, καθαρισμένες και κομμένες στη μέση

1 κιλό κρεμμύδια, για στιφάδο

400 γρ. ντομάτα κονκασέ

100 ml κόκκινο κρασί

3 φύλλα δάφνης

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

1 κ.γ. κύμινο, σε σκόνη

½ κ.γ. μπαχάρι

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1  Τοποθετούμε μία βαθιά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και την αφήνουμε να κάψει. Αφού κάψει, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, τα κρεμμυδάκια και τα σοτάρουμε για 2 λεπτά.

2 Έπειτα, προσθέτουμε μέσα τις σουπιές, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και τις σοτάρουμε για 2 λεπτά ακόμα.

3 Στη συνέχεια, ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας, το μπαχάρι, το κύμινο, ανακατεύουμε εκ νέου και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ακόμα.

4 Κατόπιν, σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί.

5 Μόλις εξατμιστεί, προσθέτουμε στην κατσαρόλα την ντομάτα κονκασέ, τα φύλλα δάφνης, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε ξανά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Προσέχουμε να ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

6 Μόλις είναι έτοιμες, σερβίρουμε τις σουπιές ζεστές.

Πηγή: giorgostsoulis.com

Μοιραστείτε το άρθρο