Καλαμάρια τηγανητά με ταραμοσαλάτα

1 λεπτά ανάγνωσης

ΥΛΙΚΑ

6 μεγάλα καλαμάρια, καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες 3 εκ.

Για το πανάρισμα:

180 γρ. σκληρό αλεύρι, κοσκινισμένο

180 γρ. καλαμποκάλευρο

90 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό

1 κ.σ. εστραγκόν, ξερό

1 κ.σ. σκόνη μουστάρδας

1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα

Αλάτι

Πιπέρι

Για το σερβίρισμα 

Ταραμοσαλάτα

Χυμό από 1 λεμόνι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 Για το πανάρισμα:  

Σε ένα μπολ, προσθέτουμε το αλεύρι, το καλαμποκάλευρο, το σιμιγδάλι, το εστραγκόν, τη σκόνη μουστάρδας και την πάπρικα. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.

2 Έπειτα, προσθέτουμε τα καλαμάρια, και τα ανακατεύουμε, να παναριστούν καλά.

3 Παράλληλα, τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Όταν ζεσταθεί καλά, προσθέτουμε το ηλιέλαιο και τα καλαμάρια και τα τηγανίζουμε μέχρι να χρυσαφίσουν.

4 Μόλις είναι έτοιμα, τα αφαιρούμε από το τηγάνι με μία τρυπητή κουτάλα και τα μεταφέρουμε σε ένα πιάτο στο οποίο έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί.

5 Τέλος, σερβίρουμε τα καλαμάρια ζεστά με την ταραμοσαλάτα και χυμό λεμονιού.

Πηγή: giorgostsoulis.com

Μοιραστείτε το άρθρο