Υλικά
500 γρ. αλεύρι για τσουρέκι
100 γρ. ζάχαρη
1 κουταλάκι κοφτό αλάτι
1 κουταλιά μαγιά ξερή
100 γρ. βούτυρο λιωμένο
300 ml γάλα ζεστό
300 γρ. σουλτανίνες (αν μπορείτε ψιλοκόψτε τις)
1 αυγό χτυπημένο για άλειμμα
Εκτέλεση
Κοσκινίζετε το αλεύρι και το ανακατεύετε με το αλάτι, τη μαγιά, τη ζάχαρη και φτιάχνετε μια λακκούβα στο κέντρο.
Ρίχνετε το βούτυρο και το γάλα.
Ζυμώνετε τη ζύμη, μέχρι να μην κολλάει άλλο.
Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή.
Την κάνετε μπάλα, την σκεπάζετε και την αφήνετε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για μισή ώρα.
Μετά προσθέτετε τις σταφίδες και ξαναζυμώνετε. Τα
ην ξανακάνετε μπάλα, την σκεπάζετε και την αφήνετε να φουσκώσει 20 λεπτά.
Την χωρίζετε στη μέση, κάνετε 2 στενόμακρα καρβέλια και τα βάζετε σε βουτυρωμένο ή σε στρωμένο με λαδόκολλα ταψί.
Τα αφήνετε σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν ακόμη μία ώρα.
Τα αλείφετε με το χτυπημένο αυγό και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 20 – 25 λεπτά.
Τα βγάζετε από το φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν.
Τα σερβίρετε κομμένα σε φέτες.
Πηγή: radicio.com