Δευτέρα, 12 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κέικ πορτοκαλιού με γλάσο σοκολάτας νηστίσιμο

03/12/2020
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Φέτα ψαριού με πορτοκάλι και λεμόνι
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά συνταγής

Για το κέικ πορτοκαλιού:

1 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη

1/3 φλ. τσαγιού σπορέλαιο

1 φλ. τσαγιού χυμός πορτοκαλιού

1 πορτοκαλιού το ξύσμα

1 κ.σ. λευκό ξίδι

1 βανίλια

1/4 κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. σόδα μαγειρικής

Για το γλάσο σοκολάτας:

300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

2 κ.σ. χυμό πορτοκαλιού

3 κ.σ. κοφτές ηλιέλαιο

1 κ.σ. μέλι

Εκτέλεση συνταγής

Για το κέικ: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς και λαδώνετε και αλευρώνετε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ και τοποθετείτε στη βάση μια λαδόκολα.

Κοσκινίστε το αλεύρι σε μεγάλο μπολ, προσθέστε και το αλάτι και ανακατέψτε.

Σε άλλο μπολ βάζετε το 1/2 φλ. χυμό πορτοκαλιού, το σπορέλαιο και το ξίδι. Προσθέτετε και τη ζάχαρη, το ξύσμα και τη βανίλια και ανακατεύετε με το χέρι ή χτυπάτε με το μίξερ χειρός μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να ομογενοποιηθούν.

Διαλύετε τη σόδα στο υπόλοιπο 1/2 φλ. χυμό πορτοκαλιού και το προσθέτετε και αυτό στο μείγμα ζάχαρης. Σταδιακά προσθέτετε και το αλεύρι ανακατεύοντας δυνατά, ή χτυπώντας διαρκώς μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Ρίχνετε το μείγμα στη φόρμα του κέϊκ και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λ. [Βυθίστε ένα καλαμάκι από σουβλάκι ή μαχαίρι στο κέντρο για να βεβαιωθείτε ότι βγαίνει στεγνό και είναι έτοιμο].

Για το γλάσο σοκολάτας: Λιώνετε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα σε κομματάκια το χυμό πορτοκαλιού, το ηλιέλαιο και το μέλι ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να έχετε μια λεία κρέμα. Μόλις κρυώσει το κέϊκ το  το “γλασάρετε” με ένα κουτάλι με το γλάσο σοκολάτας.

Πηγή: mytastegr.com

 

 

Previous Post

Σουπιές σβησμένες με κρασί

Next Post

Χαλβάς

Next Post
Φέτα ψαριού με πορτοκάλι και λεμόνι

Χαλβάς

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ