Τετάρτη, 14 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Λουκούμια Κρήτης

30/11/2020
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Τηγανίτες με μέλι και καρύδια
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά

Για τη ζύμη

  • ½ ποτήρι ελαιόλαδο
  • ½ ποτήρι ζάχαρη
  • 1 σφηνάκι ρακή
  • ½ ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
  • ½ κουτ. γλυκού μαστίχα τριμμένη με 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 φακελάκι μαγιά ξερή
  • 500γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για το τηγάνισμα

  • ελαιόλαδο

Για το σιρόπι

  • 1½ ποτήρι μέλι αραιωμένο με 2/3 ποτηριού νερό ή 1 φλιτζάνι ζάχαρη, 1 φλιτζάνι μέλι και ½ φλιτζάνι νερό
  • κανέλα για πασπάλισμα

 

Διαδικασία

Διαλύετε τη μαγιά σε λίγο χλιαρό νερό μαζί με μία κουταλιά της σούπας από τη ζάχαρη.
Χτυπάτε στο μίξερ το ελαιόλαδο μαζί με τη ζάχαρη, το χυμό πορτοκαλιού, τη ρακή και τη μαστίχα.
Βάζετε σε μια λεκάνη το αλεύρι, κάνετε στη μέση μια λακκούβα και ρίχνετε τη διαλυμένη μαγιά και το μίγμα του λαδιού. Ζυμώνετε παίρνοντας λίγο λίγο αλεύρι προς τα μέσα μέχρι να έχετε μια λεία και ελαστική ζύμη. Σκεπάζετε τη ζύμη με πετσέτα και την αφήνετε για 2 ώρες περίπου, μακριά από ρεύματα, μέχρι να φουσκώσει.
Κατόπιν, παίρνετε κομμάτια ζύμης, τα πλάθετε κορδόνια πάχους 4εκ. περίπου και τα κόβετε λοξά κάθε 4εκ. Αραδιάζετε τα κομμάτια σε λαδόκολλα και τα αφήνετε επί 30 λεπτά ακόμα να ξαναφουσκώσουν. Κατόπιν, τα τηγανίζετε λίγα λίγα σε μπόλικο λάδι μέχρι να ροδίσουν.
Ετοιμάζετε το σιρόπι: Βάζετε σε κατσαρολάκι να ζεσταθεί το νερό και ρίχνετε το μέλι.
Ανακατεύετε ζωηρά μέχρι να λιώσει το μέλι και βυθίζετε λίγα λίγα τα λουκούμια για μερικά λεπτά. Τα πασπαλίζετε με κανέλα και τα σερβίρετε ζεστά με παγωμένη ρακή.
Tips

Aν δεν περιχυθούν με σιρόπι μελιού, τρώγονται σαν κολατσιό μαζί με ελιές.

Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη – Food styling: Αντωνία Κάτη
Πηγή: olivemagazine.gr

Previous Post

Τηγανίτες με μέλι και καρύδια

Next Post

Σαρικόπιτα μελένια νηστίσιμη

Next Post
Τηγανίτες με μέλι και καρύδια

Σαρικόπιτα μελένια νηστίσιμη

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ