Υλικά
Μισό κιλό βλίτα
200 γραμμάρια στύφνο
200 γραμμάρια γλυστρίδα
μισό κιλό αλμύρα
1 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1 ντομάτα κομμένη σε κυβάκια
4-5 σκελίδες σκόρδο
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα χόρτα και τα πλένουμε καλά σε μπόλικο νερό με λίγο ξύδι μέσα.
Τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια και τα αφήνουμε να στραγγίσουν.
Σε πλατύ τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμυδάκι μέχρι να γυαλίσει. Ρίχνουμε μέσα και τα χόρτα και τα ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν και να βγάλουν τα υγρά τους.
Όταν αρχίσουν και στεγνώνουν ρίχνουμε μέσα το σκορδάκι τριμμένο και την ντομάτα.
Αφήνουμε να πάρουν μια τελευταία βράση και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Σερβίρουμε σε πιάτο, ρίχνουμε αλάτι και φρέσκο λάδι και περιχύνουμε με λεμόνι, ή ξύδι.
Πολύ εύκολη και δροσερή σαλάτα, συνοδεύει τέλεια ψητά ψάρια και κρεατικά.