Συστατικά
200 γρ.φασόλια γίγαντες
2 κρεμμύδια μέτρια ξερά
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά
1 ματσάκι μαϊντανό
2 μέτρια καρότα
1 ματσάκι σέλινο
1 κονσέρβα ντοματάκια
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Τρόπος μαγειρέματος
Βάλε τους γίγαντες σε κρύο νερό να μουλιάσουν από βραδύς
Στράγγιξε καλά και βράσε σε κατσαρόλα με χαμηλή φωτιά. Καλό είναι να ξαφρίζεις με μια τρυπητή κουτάλα τον αφρό στην επιφάνειά του
Στη συνέχεια πρόσθεσε το ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο και άφησε τα φασόλια να βράσουν για 30 λεπτά τουλάχιστον και να μαλακώσουν
Σούρωσε τους γίγαντες, κρατώντας το νερό για τη συνέχεια
Καθάρισε και πλύνε και τα υπόλοιπα λαχανικά σου. Ψιλόκοψέ τα και σόταρε σε τηγάνι με ελαιόλαδο να πάρουν χρώμα
Συμπλήρωσε και τους γίγαντες και συνέχισε το σοτάρισμα
Γύρισε όλα τα λαχανικά σε ταψί μαζί με λίγο νερό από τα βρασμένα φασόλια, τα ντοματάκια και φρέσκο ελαιόλαδο
Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 45 λεπτά περίπου
Πηγή: tlife.gr